Παραμένει «άγιος» Ίκερ

Εντυπωσιακά συνεχίζει την πορεία της μέσα στο 2014 η Ρεάλ Μαδρίτης αφού χθες (11/2) οριστικοποίησε την πρόκρισή της εις βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης για τον τελικό του Copa Del Rey.

Μάλιστα, το τελικό σκορ και στους δύο αγώνες (5-0) προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα της «Βασίλισσας», με δεδομένη τη φετινή δυναμική της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Κατόπιν αυτής της πρόκρισης, προέκυψαν αξιοσημείωτα ρεκόρ που εκτός από την αμυντική λειτουργία των «μερένχες», αποδεικνύεται ότι ο Ίκερ Κασίγιας (που πλέον αγωνίζεται μόνο σε Κύπελλο και Champions League) παραμένει «άγιος» στην εστία της Ρεάλ.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έγινε η πρώτη στα 111 χρόνια ύπαρξης του Copa del Rey η οποία διατήρησε ανέπαφη την εστία της για 8 συνεχόμενα παιχνίδια και η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τελικό χωρίς να δεχτεί γκολ από το… 1916!

Επιπλέον, οι Μαδριλένοι έσπασαν επίσης το απόλυτο ρεκόρ που κρατούσε η Μπαρτσελόνα στην ιστορία του Κυπέλλου Ισπανίας, που είχε κρατήσει το μηδέν στην εστία της για 696 λεπτά (το 1989 με τερματοφύλακες Θουμπιθαρέτα και Ουνθουέ) αφού ο Ίκερ Κασίγιας πλέον έφτασε τα 862 λεπτά απαραβίαστης εστίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα