Παρουσία Θεοδωράκη και Μπουτάρη έκοψαν την πίττα από το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, παρόντος του Σταύρου Θεοδωράκη και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στελέχη από το Ποτάμι Μακεδονίας, αλλά και φίλοι από το Κίνημα Αλλαγής, έκοψαν το βράδυ της Κυριακής την καθιερωμένη βασιλόπιτα στο καφέ- εστιατόριο Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ ο νέος αγρότης από τις Σέρρες, Αργύρης Παπουτσόγλου, κέρδισε το φλουρί.

Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, στις συζητήσεις κυριάρχησε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Στην πολιτική πρέπει να υπηρετείς αρχές και καθαρές αξίες και να μην παίζεις μικροκομματικά παιχνίδια ανάλογα με τη συγκυρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πρόσθεσε μάλιστα, πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, αισθάνονται υπερήφανοι που «υπερασπιζόμαστε παλιές αρχές χωρίς να επηρεαζόμαστε από τα κύματα λαϊκισμού που καμιά φορά μπορεί να πηγαίνουν αριστερά, αλλά τις τελευταίες μέρες όπως θα έχετε δει πηγαίνουν δεξιά. Και είμαστε αποφασισμένοι μέχρι τέλους να επιμείνουμε στις αρχές μας» είπε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια και στο κλίμα που επικρατεί. Όπως είπε, ο δήμαρχος των Σκοπίων, μόλις 35 ετών, του εξομολογήθηκε πως ντρέπεται που λένε ότι οι Σκοπιανοί, είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς «είμαστε Σλαβομακεδόνες και δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο». Ενώ και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά αναφέρθηκε στο ζήτημα λέγοντας πως αυτό που πρέπει οι Έλληνες να «παλέψουν» είναι η πεποίθηση που έχει καλλιεργηθεί στους Σκοπιανούς ότι είναι «Μακεδόνες», αν και έχουν βουλγάρικες ονομασίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας, στελέχη και φίλοι του Ποταμιού όπως οι: Γιάννα Παναγοπούλου (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου), Παύλος Σιλβιστόπουλος, Θάνος Σπηλιωτόπουλος, Γιάννης Αναστασιάδης, Φανή Τατανάρη, Χριστίνα Ταχιάου, Άκης Αγγελίδης, Γιώργος Τσαούσης, Χριστίνα Φαρδή, Άννα Πολυχρονιάδου-Αγγελίδου, Γεωργία Τερτσινίδου, Δημήτρης Κτενίδης, Αντώνης Σαουλίδης, Απόστολος Πάνας και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα