Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη οι εορτασμοί για τον Άγιο Διονύσιο

Κορυφώνονται σήμερα στην Ζάκυνθο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, οι εορτασμοί για την συμπλήρωση 300 χρόνων από την μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα νησιά Στροφάδες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έφτασε στην Ζάκυνθο λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί και λίγη ώρα αργότερα μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου όπου στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου θα του απονεμηθεί μετάλλιο, ενώ στη συνέχεια θα πετάξει με  ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές του νησιού που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και θα έχει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Ζάκυνθο από την Τετάρτη. Ο κ.  Βαρθολομαίος μετέβη στην Ιερά Μονή Στροφάδων και Ζακύνθου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη κάθοδός του στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου. Ακολούθησε δοξολογία και περιφορά, μέσα στον ναό, του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου και ο Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου το ανώτατο παράσημο του Αγίου Διονυσίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα