Παρουσιάζεται ο Παναθηναϊκός του δεύτερου γύρου!

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει και… παρουσιάζεται! Ο Γιάννης Αναστασίου θεωρεί πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι να αποδώσουν στο γήπεδο όσα έχουν δουλέψει στις προπονήσεις και αναμένεται να εφαρμόσει τα πλάνα του δίχως περαιτέρω χρονοτριβή.

Το πλάνο είναι έτοιμο και αναμένεται να παρουσιαστεί στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, στο οποίο θα αποκαλυφθεί μία πρώτη δόση της δουλειάς που έχει γίνει και των αλλαγών που θα επιφέρουν οι προσθήκες των Νίνη και Μαυρία. Όπως σας έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, οι κινήσεις που έγιναν στο μεταγραφικό παζάρι, είχαν συγκεκριμένο λόγο και στόχο. Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να εφαρμόσει το ολλανδικό μοντέλο και αυτό ακριβώς θα επιχειρήσει να κάνει κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ήδη, ορισμένα στοιχεία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Το πρώτο είναι η στιβαρή αμυντική γραμμή. Το… πάρτι που έκαναν οι αντίπαλοι, ιδιαίτερα στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ανήκει στο παρελθόν. Η προσθήκη του Στάθη Ταυλαρίδη αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για το «τριφύλλι», καθώς ο Έλληνας στόπερ έχει «δέσει» απόλυτα με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, όμως δεν είναι το μόνο που επιθυμεί ο Γιάννης Αναστασίου να περάσει στην ομάδα του. Ο τεχνικός των «πράσινων» θα εντάξει αμέσως στα πλάνα του τόσο τον Σωτήρη Νίνη, όσο και τον Χάρη Μαυρία, ζητώντας τρία βασικά πράγματα: 1)Συνεχή κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση δίχως αυτή, 2)εναλλαγή θέσεων και τρόπου ανάπτυξης και 3)πίεση από ψηλά στην αντίπαλη άμυνα.

Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι μπορούν να καλύψουν τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και – γιατί όχι; – να κτυπήσουν τον τίτλο στα ίσια, γνωρίζοντας βεβαίως πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Παρόλα αυτά, με καλό ποδόσφαιρο και σταθερότητα στην απόδοσή τους, ευελπιστούν να το παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή και στη χειρότερη περίπτωση, να κατοχυρώσουν τη δεύτερη θέση, ώστε να αγωνιστούν στους προκριματικούς για το Champions League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα