Παρουσιαστής διέγραψε τα χρέη 9.000 πολιτών!

Ο ΚΑΛΟΣ «ΣΑΜΑΡΙΤΗΣ», ΤΖΟΝ ΟΛΙΒΕΡ…

Στις εποχές τις ευμάρειας τα τηλεοπτικά σόου μοίραζαν ζεστό χρήμα στους συμμετέχοντες ενώ όταν έσφιξαν τα πράγματα τα μετρητά έγιναν δώρα. Αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα ήταν τα κανάλια να μην χαρίζουν λεμονοστύφτες αλλά… χρέη!

Ωστόσο έμελλε να το δούμε κι αυτό… Όχι φυσικά στα μέρη μας αλλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου ο δημοφιλής παρουσιαστή της εκπομπής «Last Week Tonight» στο κανάλι HBO, Τζον Όλιβερ, αποφάσισε να απαλλάξει 9.000 Αμερικανούς από τα χρέη τους στο σύστημα υγείας.

Ο κωμικός εξήγησε live στην εκπομπή του ότι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στις ΗΠΑ χρωστούν συνολικά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό σύστημα υγείας, τα περισσότερα δε από αυτά τα ληξιπρόθεσμα χρέη πωλούνται σε εισπρακτικές εταιρείες, που κυνηγούν με κάθε τρόπο –ακόμη και με απειλές– τους οφειλέτες για να εισπράξουν τα χρωστούμενα.

«Η αγορά του χρέους είναι βρόμικη επιχείρηση, που χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη εποπτεία. Έτσι, όπως είναι η κατάσταση ο κάθε ηλίθιος μπορεί να μπει σε αυτή τη δουλειά. Και μπορώ να αποδείξω πόσο ανησυχητικά εύκολο είναι» τόνισε ο Oliver.

Στη συνέχεια εξιστόρησε ότι ο ίδιος δημιούργησε μια απλή εταιρεία, την Central Asset Recovery Professional, Inc στο διαδίκτυο για 50 δολάρια, ενώ στη συνέχεια έκανε εγγραφή στο Μισισιπή. Αμέσως μετά δέχτηκε μια προσφορά για να αγοράσει χρέη προς το σύστημα υγείας ύψους 15 εκατ. δολαρίων έναντι 60.000 δολαρίων, οφειλές που βάρυναν συνολικά 9.000 πολιτών. Στο τέλος της εκπομπής, ο Όλιβερ  πάτησε το κεντρικό μπάζερ ανακοινώνοντας ότι τα χρέη των 9.000 πολιτών θα διαγραφούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δωρεά του Τζον Όλιβερ είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης, σπάζοντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο δώρο που έχει δοθεί ποτέ σε εκπομπή το οποίο κρατούσε μέχρι πρότινος η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Για την ιστορία να πούμε ότι το 2004 η Όπρα είχε δώσει σε κάθε μέλος του κοινού της ένα αυτοκίνητο, με τη δωρεά να ξεπερνά τότε τα 8 εκατ. δολάρια!

(Με στοιχεία από το tvxs.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα