«Πατάει» Ελλάδα το αφεντικό της Gazprom

Έναν «υψηλό» προσκεκλημένο θα υποδεχτεί αύριο στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λόγος για τον ισχυρό άντρα της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος καταφτάνει αύριο Τρίτη (21/4) στη χώρα μας και στις 16:00 το μεσημέρι θα έχει τετ-α-τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, η ατζέντα των επαφών περιλαμβάνει «επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος». Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων κορυφώνεται, καθώς είναι ακόμη νωπή τόσο η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα όσο και η σύγχυση που προκλήθηκε πρόσφατα σχετικά με τον αν η ρωσική πλευρά είναι διατεθειμένη ή όχι να ανοίξει το «πορτοφόλι» της και να δώσει στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσό ως προκαταβολή για τον ελληνικό αγωγό φυσικού που θα αποτελέσει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς συνέχεια του Turkish Stream.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν διευκρινίζουν αν αύριο οι δύο πλευρές θα υπογράψουν και κάποια σχετική συμφωνία, ωστόσο μόνο εθιμοτυπική δεν μοιάζει η ξαφνική επίσκεψη Μίλερ, καθώς εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού θα συναντήσει και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΑΠΕΝ για το θέμα αναφέρει τα εξής: «Στην Αθήνα φτάνει αύριο Τρίτη (21/4) ο επικεφαλής της Gazprom Alexei Miller, o οποίος θα συναντηθεί στις 16:00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού στις 14:00 θα έχει προηγηθεί συνάντησή του με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα ενεργειακού ενδιαφέροντος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα