«Πείσμα και πάθος για την παραμονή»

Οι αγώνες μπαράζ που θα κρίνουν την παραμονή ή όχι της ομάδας στη Super League, μονοπωλούν τις σκέψεις των ποδοσφαιριστών της Skoda Ξάνθης, όπως δήλωσε ο ποδοσφαιριστής της θρακικής ομάδας, Δημήτρης Γούτας…

«Το γεγονός πως η ομάδα έχει μπροστά της έναν τόσο καθοριστικό αγώνα σίγουρα προσθέτει λίγο άγχος σε αυτό που πάντα υπάρχει, είναι λογικό και θεμιτό. Το βασικό όμως είναι ότι η σημασία του αγώνα μας κρατάει σε προσήλωση και μας οπλίζει με πείσμα και πάθος να πετύχουμε τον ένα και μοναδικό στόχο. Δουλεύουμε στην ένταση που πρέπει και ορίζουν οι προπονητές μας με σκοπό να είμαστε 100% έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα.

Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ασχολείσαι με το ποιος είναι ο αντίπαλος αλλά με το πως θα είσαι εσύ (δηλαδή εμείς ως ομάδα) εκείνη την ημέρα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει ο αντίπαλος είναι αδιάφορος. Παρόλο που είναι σημαντική η απουσία του Σολάρι, οι ομάδες δεν πρέπει να στηρίζονται σε έναν παίχτη. άλλωστε για αυτό λέγεται και ΟΜΑΔΑ. Όποιος κληθεί από τον προπονητή να καλύψει την απουσία του αλλά και όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τις λύσεις που απαιτεί ο συγκεκριμένος αγώνας.

Η Skoda Ξάνθη για εμένα είναι μέρος της ζωής μου και κυριολεκτικά οικογένεια μου. Είμαι εδώ από τα 14 και χάρη στην φροντίδα των ανθρώπων της ομάδας δεν ένοιωσα ποτέ δύσκολα όντας μακριά από την βιολογική μου οικογένεια. Εδώ εξελίχθηκα και βελτιώθηκα χάρη στην πληρότητα των συνθηκών εργασίας που προσφέρει η ομάδα και το γεγονός πως αγωνίζομαι ως επαγγελματίας στον σύλλογο είναι πολύ σημαντικό μια και ήταν ο στόχος μου από την 1η ημέρα που βρέθηκα εδώ.

Καλύτερη στιγμή η ευρωπαϊκή συμμετοχή, χωρίς καμία αμφιβολία και χειρότερη η τωρινή που καλούμαστε να βγάλουμε την ομάδα από την δύσκολη θέση που και εμείς φέρουμε μερίδιο ευθύνης. Για τον κόσμο της Ξάνθης μόνο πολλά ευχαριστώ για την υποστήριξη και την συμπαράσταση κάθε σεζόν και σίγουρα ιδιαίτερη μνεία για την ατμόσφαιρα στον κρίσιμο αγώνα με τον ΠΑΟ. Κάθε ποδοσφαιριστής και εγώ από την πλευρά μου τους παρακαλώ να είναι πάντα κοντά στην ομάδα με κόσμιο τρόπο και με υποστήριξη στα δύσκολα και στα εύκολα.

Είμαι πεπεισμένος πως μόνο οι ομάδες που επενδύουν στις ακαδημίες τους και επιδιώκουν την παραγωγή ποδοσφαιριστών μέσα από αυτές έχουν μέλλον. Είτε αγωνιστικά, είτε ως καλή φήμη, είτε εμπορικά να το δει κανείς αυτό είναι το μέλλον… Δεν είναι γεγονός πως βλέποντας στις μεγάλες ομάδες κάποιον πολύ καλό παίχτη όλοι ρωτάνε: “από πού ξεκίνησε ο τάδε;” Τεράστιο θέμα οι ακαδημίες και θα μου επιτρέψετε να πω ότι η ομάδα μου πρωτοστατεί σε αυτόν τον τομέα.

Καταρχήν εγώ δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά και ακόμα και αν υπήρχε κάτι είναι θέματα που τα χειρίζεται ο μάνατζερ μου ο κ. Γλυκός. Ανήκω στην Skoda Ξάνθη άλλωστε με συμβόλαιο που δεν λήγει και όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να μιλήσει με την διοίκηση της ομάδας πρώτα από όλους. Κάθε ενδιαφέρον πάντως αν υπάρχει με τιμά και στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις… Δεν σας κρύβω όμως ότι θέλω να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού, σε μια χώρα και ομάδα που θα εξελιχθώ και αναδειχθώ ακόμα περισσότερο ώστε να ωφεληθεί και η Ξάνθη αλλά και εγώ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα