«Πείτε όχι στο ευρώ, τη φτώχεια και την ανεργία» το κάλεσμα Αλαβάνου στο λαό

Κάλεσμα στο λαό να πει όχι στο ευρώ, τη φτώχεια και  την ανεργία απηύθυνε ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική εκδήλωση στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «Σχέδιο Β» και σε συνεργασία με το «Δίκτυο Σοσιαλιστών» τόνισε τα εξής: ««Δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό, με τις ευρωεκλογές, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, να αναδείξει σε ολόκληρη την Ευρώπη μια Ελλάδα, όπου δεν θα υπάρχει διαμεσολάβηση από κυβερνήσεις οι οποίες γονατίζουν και προσκυνούν, αλλά από τον ίδιο τον λαό της, που είναι αποφασισμένος, περήφανος και ικανός να πάρει έναν άλλο δρόμο» τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

«Αξίζει να εμπνευστούμε από το παράδειγμα μιας μικρής χώρας, της Ιρλανδίας, που πριν από λίγα χρόνια, παρά τις αφόρητες πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε σε δημοψήφισμα και με ποσοστό 97% αρνήθηκε να αναλάβει το Δημόσιο τα διεθνή χρέη του τραπεζικού τομέα. Μια απόφαση που σήμερα όλοι αναγκάστηκαν να σεβαστούν.

Με τον ίδιο τρόπο εμείς σήμερα πρέπει να πούμε θαρραλέα και με αυτοπεποίθηση όχι στο χρέος, όχι στο ευρώ, όχι στη φτώχεια και την ανεργία. Μπορούμε να ξαναστήσουμε στα πόδια την πατρίδα και τον λαό μας» πρόσθεσε.

Σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Αλαβάνος άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όσα μέλη και στελέχη του διατηρούν κάποιες από τις παλιές τους αξίες, όπως είπε, να στηρίξουν το «Σχέδιο Β» στις ευρωεκλογές.

«Οι ευρωεκλογές είναι και ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε την Αριστερά. Αριστερά δεν είναι η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν κάθε ημέρα τα διαφορετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή και το ίδιο στέλεχος με διαφορετικές απόψεις ανά βδομάδα. Αριστερά δεν είναι οι διαβεβαιώσεις στους Γερμανούς ότι την ευθύνη για την κρίση την έχουμε εμείς και όχι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Αριστερά δεν είναι οι διαβεβαιώσεις από αμερικανικού εδάφους ότι η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή, ούτε οι ασυναρτησίες και τα ναι μεν αλλά που ακούγονται προεκλογικά.

Η Αριστερά οφείλει να μιλήσει σ’ έναν λαό που βρίσκεται σε σύγχυση με μια απλή ειλικρινή και καθαρή γλώσσα. Να τον καλέσει σε μεγάλες συγκρούσεις με αυτούς που δυναστεύουν την Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο καλώ μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρούν κάτι από τις παλιές τους αξίες, να στηρίξουν το σχέδιο Β στις ευρωεκλογές» υπογράμμισε.
Στην εκδήλωση μίλησαν, ακόμα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Θέμης Τζήμας και Κώστας Κωστόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα