Πεδίο μάχης ο Πειραιάς – Συμπλοκές προσφύγων με οκτώ τραυματίες

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης το λιμάνι του Πειραιά αφού υπήρξε συμπλοκή  μεταξύ Αφγανών και Σύρων προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 8 ατόμων.

Η περιοχή από τις 10:30 περίπου το βράδυ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πύλη Ε-2 και επεκτάθηκαν στην Ε-1. Από τον πετροπόλεμο έσπασαν υαλοπίνακες στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ η περιοχή στον προαύλιο χώρο γέμισε από πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Αφγανός πείραξε τη γυναίκα ενός Σύρου, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι ομοεθνείς της και να προκληθούν επεισόδια στο λιμάνι με συμπλοκές σώμα με σώμα. Στη συνέχεια ακολούθησε πετροπόλεμος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από επτά άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι, ενώ οι πρόσφυγες αναποδογύρισαν και κάδους απορριμμάτων.

Το πρωί η περιοχή καθαρίστηκε από συνεργεία του ΟΛΠ, ενώ στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους δυνάμεις των ΜΑΤ, στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue star 1» με επτά μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», το οποίο μεταφέρει έναν πρόσφυγα από τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα