Πεντάχρονη συγκέντρωσε 25.000 δολ. για να σώσει τον άρρωστο αδερφό της

Στόχος της ήταν να σώσει τον αδελφό της, ο οποίος πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο. Στην προσπάθειά της, λοιπόν, να βρεθεί κάποια θεραπεία, έγινε επιχειρηματίας συγκέντρωσε 25.000 δολάρια πουλώντας λεμονάδα και ζεστή σοκολάτα.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι η Νάαμα ένα 5χρονο κοριτσάκι από το Τορόντο του Καναδά και ο 7χρονος αδελφός της διαγνώστηκε με σύνδρομο Angelman, μια νευρο-αναπτυξιακή διαταραχή, όταν βρισκόταν σε ηλικία δύο ετών. Η σπάνια αυτή πάθηση, που συναντάται μία φορά στις 15.000 γεννήσεις, προκαλεί μεταξύ άλλων καθυστέρηση στην ανάπτυξη, διαταραχή στον λόγο αλλά και συχνές επιληπτικές κρίσεις.

Το μικρό κορίτσι με την ελπίδα ότι ίσως κάποια στιγμή βρεθεί μία θεραπεία για την εξαιρετικά σπάνια αυτή ασθένεια φόρεσε την ποδιά της και μαζί με τους γονείς της έστησε ένα περίπτερο όπου που πατώντας πάνω σε μία καρέκλα για να μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες, η μικρή Νάαμα προσφέρει λεμονάδα το καλοκαίρι και ζεστή σοκολάτα τον χειμώνα, καθώς και γλυκά για τους πιο πεινασμένους. Τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς επίσης συμμετέχουν στην προσπάθεια της πεντάχρονης, επανδρώνοντας τους τρεις αντίστοιχους πάγκους που έστησε η οικογένειά της.

Με την αγάπη και την αλληλεγγύη των γειτόνων της η οικογένεια κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει το ποσό των 25.000 δολαρίων το οποίο και προσέφερε στο Ίδρυμα για τη θεραπεία του συνδρόμου Angelman. Η προσπάθεια της ευαισθητοποίησε κι αρκετούς διάσημους και μη, οι οποίοι έκαναν σημαντικές δωρεές στο ίδρυμα.

Ήδη με τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν επιχορηγήθηκε μία πρώτη έρευνα, με τις ελπίδες για θεραπεία της ασθένειας να αναπτερώνονται.

(ΠΗΓΗ: tvxs.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα