«Περάστε για εξηγήσεις…»

Σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος (κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση) καλείται την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας από το φαξ του οποίου φέρεται να έφυγε κείμενο προς κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας που καλούσε «σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας», τις οποίες χαρακτήριζε «τύπου Γκουαντανάμο».

Μετά από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία θα διενεργήσει την έρευνα, έστειλε κλήση προς παροχή εξηγήσεων στον γνωστό δικηγόρο. Μεταξύ άλλων στο επίμαχο κείμενο, το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως, υπάρχει σαφής προειδοποίηση ότι εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα υπάρξει μαζική κινητοποίηση των κρατουμένων.

Το κείμενο φέρεται να έφυγε με φαξ από το γραφείο του γνωστού δικηγόρου, ο οποίος σημειωτέον υπερασπίζεται κατηγορούμενο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, και να έφτασε στο φαξ της γραμματείας των φυλακών Κέρκυρας με αποδέκτες τον εξάδελφο του διαβόητου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και ήδη νεκρού, Μαριάν Κόλα και έναν Έλληνα ισοβίτη. Το ίδιο έγγραφο κυκλοφόρησε και στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα ο γνωστός δικηγόρος αναμένεται να ισχυριστεί πως δεν είναι ο ίδιος συντάκτης του κειμένου, αλλά του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που αναφέρονταν και απλώς το έστειλε στις φυλακές Κέρκυρας.

«Θα έστελνε κάτι παράνομο από το φαξ του γραφείου του στο επίσημο φαξ της φυλακής; Άλλωστε το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό για τον νέο νόμο», ανέφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα