“Περίπου 30.000 πρόσφυγες θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα”

Για περίπου 25.000 με 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες που θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα έκανε λόγο  ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» γνωστοποίησε ότι ετοιμάζονται τρία νέα προγράμματα ένταξης με το πρώτο να αφορά νέα καταγραφή, ιδιότητες, απόδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σε όποιον το δικαιούται, το δεύτερο να αφορά στην εγγραφή όλων των παιδιών στα σχολεία και πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών, ενώ το τρίτο αφορά στην ένταξη στην εργασία.

” Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας είχε μόνο θετικά αποτελέσματα”

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας «είχε μόνο θετικά αποτελέσματα» επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία του Δουβλίνου «έχει πεθάνει».

Η Ελλάδα προχώρησε επιδεικνύει διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, ενώ υπογράμμισε πως «μέσα από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε το ζήτημα, χωρίς βία, οργανωμένα και με τη δέουσα προσοχή, έχουμε πετύχει να έχουμε σχεδόν μηδενική άνοδο της εγκληματικότητας, η οποία περιορίζεται μέσα στα camps».

«Τις συμμορίες με τα Καλάσνικοφ και τις για χρόνια γεμάτες πλατείες από εξαθλιωμένους ανθρώπους τις αφήνουμε στο παρελθόν», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα