Περιζήτητος απ΄ όλους ο Γιάννης!

Την πεποίθηση ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο πρέπει το καλοκαίρι να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο ρόλο του πλέι μέικερ, αλλά και στο μακρινό σουτ, προκειμένου στα 21 του να γίνει ένας All Star παίκτης και φυσικά να ανέβει ακόμη περισσότερο επίπεδο, έχει εκφράσει ο προπονητής του, Τζέισον Κιντ.

Δεν είναι μάλιστα μόνο δική του προτροπή, αλλά πολλών ακόμη ανθρώπων της καλαθοσφαίρισης που βλέπουν ότι ο Γιάννης έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κορυφαίο. Αυτό σημαίνει, όμως, πως ο Έλληνας παίκτης δεν θα καταφέρει να βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, δημιουργώντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να συμβιβαστούμε ή όχι.

Να πούμε εδώ ότι η ΕΟΚ έχει ήδη διαρρεύσει πως ο σύλλογός του στο ΝΒΑ δεν μπορεί να στερήσει από τον Γιάννη Αντετοκούμπο τη δυνατότητα να παίξει το καλοκαίρι στην Εθνική. Αυτό όντως ισχύει. Ωστόσο, οι άνθρωποι που αποφασίζουν για την Εθνική ομάδα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψην τους τούτο: Μήπως είναι καλύτερα για όλους μας να κάνει αυτά τα ιδιαίτερα ο Γιάννης και να προσφέρει στο μέλλον ως ηγέτης τις υπηρεσίες του στην Εθνική. Είναι ακόμη 21 έτους, έχει καιρό.

Ο ίδιος λογικό είναι να θέλει να ενσωματωθεί με την Εθνική, αλλά εδώ που τα λέμε, αν τον πείσει ο Τζέισον Κιντ ότι είναι προς το συμφέρον του να μείνει στις ΗΠΑ, θα δείτε πως ο ίδιος ο Γιάννης θα αναγκαστεί να ανακοινώσει την επιλογή του να μη βοηθήσει την Ελλάδα και αυτό δε θα ακουστεί ωραία στα αυτιά των Ελλήνων φιλάθλων. Ενώ αν η ίδια η ΕΟΚ το αποδεχθεί και δεν τον πιέσει, τότε μια χαρά.
Ο ίδιος ο Γιάννης είναι επαγγελματίας όσο δεν πάει και υποψιαζόμαστε πως θα προτιμήσει τελικά να παραμείνει στην Αμερική. Άλλωστε, δε θα του κάνει ιδιαίτερα όποιος κι όποιος. Ο Τζέισον Κιντ υπήρξε ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ και σχετικά καλός σουτέρ και μάλιστα υπήρξε αθλητής που βελτιωνόταν με τον καιρό. Χαρακτηριστικό είναι πως το καλύτερό του ποσοστό στα τρίποντα το είχε τη 13η χρονιά στο ΝΒΑ και το καλύτερο ποσοστό στις βολές τη 16η του σεζόν! Άρα κατέχει την τεχνογνωσία της… βελτίωσης. Κι επειδή ο Κιντ πρόσφατα παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που δεν πίστεψε τον Γιάννη ως πλέι μέικερ, σίγουρα θα νιώσει την ανάγκη να κάνει την καλύτερη δυνατή δουλειά. Άλλωστε, αποτελεί κομμάτι της ομάδας του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα