«Περιθώριο για ουτοπίες, λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες δεν υπάρχουν»

Τη δική του τοποθέτηση έκανε για τις επερχόμενες εκλογές ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδοςκαι Γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ τόνισε πως «περιθώριο για ουτοπίες, λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες δεν υπάρχουν- Το τρένο δεν πρέπει να εκτροχιασθεί»

Αναλυτικά το άρθρο:

«Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος που ο τόπος για πολλοστή φορά εν μέσω κρίσης οδηγείται ξανά σε εκλογές. Όμως με την τροπή που πήραν οι εξελίξεις μετά την ανατροπή της Κυβέρνησης από την ομάδα Λαφαζάνη, οι κάλπες ήταν αναπόφευκτες.
Και μακάρι να αποτελέσουν μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα, ώστε η Ελλάδα να μην οδηγηθεί ξανά σε μια περίοδο οικονομικής οπισθοδρόμησης, πολιτικής αβεβαιότητας και με τον κίνδυνο να κυβερνήσουν ξανά οι συστημικές παλιές πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν τους ολιγάρχες.Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ και για την παραμονή της στο κοινό νόμισμα απαιτούνται συγκεκριμένα και ήδη ψηφισμένα, με τεράστια πλειοψηφία, μέτρα.

Περιθώριο για ουτοπίες, λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες δεν υπάρχουν. Το τρένο δεν πρέπει να εκτροχιασθεί.
Άλλωστε στο δημοψήφισμα ο λαός είπε ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας, αλλά δεν είπε ΝΑΙ στην απομόνωση μας και στη χρεωκοπία ή σε υποθετικά σενάρια άλλων νομισμάτων δραχμής κλπ. και πειραματισμούς .Δεν έδωσε και δεν θα δώσει τέτοια εντολή.
Η νέα κυβέρνηση, όπου έχουν δημόσια εκφράσει την απόφασή τους οι Τσίπρας και Καμμένος να συνεχίσουν μαζί να κυβερνήσουν, θα έχει μπροστά της μια αδιατάραχτη τετραετία, αφού δε μεσολαβούν ευρωεκλογές ή προεδρική εκλογή που θα μπορούσαν να την ανατρέψουν, ζητάνε λοιπόν την ψήφο για να κυβερνήσουν με κοινωνική ευαισθησία και αμβλύνοντας τις συνέπειες για τα χαμηλότερα στρώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεκίνησε από ειλικρινή διάθεση να ανατρέψει ή έστω να διευρύνει το πλαίσιο του μνημονίου. Για αυτό μπήκε σε μία μακροχρόνια διαπραγμάτευση, έδωσε μάχη, έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος προκαλώντας ρήγματα στις συντηρητικές ευρωπαϊκές δυνάμεις .Ο Αλέξης Τσίπρας καθώς και ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζουν ,ότι η νέα πραγματικότητα απαιτεί λαϊκή νομιμοποίηση μέσω των εκλογών και κυβέρνηση με καθαρή εντολή .

Η μεγάλη διαφορά τους με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις είναι ότι φέρνουν την αναγκαία αλλαγή στην πολιτική νοοτροπία. Υπηρετούν τα λαϊκά στρώματα και όχι τους ολιγάρχες. Είναι αποδεδειγμένα αντισυστιμικοί ,και δεν φοβούνται να προχωρήσουν σε ότι υποσχέθηκαν σχετικά με το ξεβρόμισμα του τόπου από τους νταβατζήδες της κλεπτοκρατίας, γιατί δεν τους κρατάει κανείς στο χέρι και έχουν προχωρήσει στην αποκάλυψη πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων όπου έφτασαν ήδη στην Δικαιοσύνη.
Η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στη νέα κυβέρνηση Τσίπρα θα πιέζει για αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκέφτεται ή δεν θέλει ή δεν μπορεί .Οι ΑΝΕΛ θα είναι οι καταλύτες για να πατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα και να ακούει αυτό που χρειάζεται η κοινωνία.

Το ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν ειλικρινή αντιμνημονιακή διάθεση κανείς δεν τους το αμφισβητεί. Ο Ελληνικός ο λαός πιστεύει ,ότι πράγματι έδωσαν τη μάχη έναντι ετέρων και δανειστών. Η αλήθεια είναι πως οι εναλλακτικές που είχε στα χέρια της η Κυβέρνηση ήταν η ασύντακτη χρεοκοπία και η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν και θέλουν να μάθουν ποιο είναι το εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, µε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση όλων των διαθεσίµων εθνικών πόρων. Άλλωστε µόνον µέσω της οικονοµικής ανάπτυξης και της επιστροφής των κλεμμένων µπορεί να µετριασθούν οι βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες του τρίτου µνηµονίου. Οι πολίτες απαιτούν πλέον υπεύθυνες και στοιχειοθετημένες απαντήσεις για την επόμενη µέρα της χώρας και της κοινωνίας.

Αναβαπτισμένη η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στη λαϊκή ψήφο, με ισχυρή πολιτική βούληση, σχέδιο και ενότητα, αλλά και με ανοικτή την προσπάθεια σε όλους όσοι στέκονται δίπλα της στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας, μπορούμε να καταφέρουμε σταθερή, μεσοπρόθεσμη ανάταξη της χώρας και της κοινωνίας μας, για να μπορούμε να λέμε και να παλεύουμε για τα καλύτερα που είναι μπροστά μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα