Η περιήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ

 

Σε περίπτερα της ΔΕΘ ξεναγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην καινοτομία. Ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, φωτογραφήθηκε με τον κόσμο, δέχτηκε δώρα, ενώ δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του.

«Η ασφάλεια και η τάξη είναι προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας», έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 82η ΔΕΘ.

 

Στο περίπτερο της ΕΛΑΣ ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε αρκετή ώρα με στελέχη της Αστυνομίας και απλούς αστυνομικούς και έδειξε ενδιαφέρον για θέματα οδικής ασφάλειας.

Μεγάλο μέρος της περιοδείας του τα περίπτερα της 82ης  ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης το αφιέρωσε στην καινοτομία. Ο πρόεδρος της ΝΔ Επισκέφθηκε το περίπτερο «Εκπαίδευση-Ερευνα-Καινοτομία» και ξεναγήθηκε στα περίπτερα των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας.

Ανάμεσα στα πολλά αναμνηστικά ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε και πιο προσωπικά δώρα, όπως η μπλούζα με το όνομα Κυριάκος που του χάρισαν τα στελέχη του Ημιμαραθωνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε ιδιαίτερα στο σταντ των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, όπου παρουσία του πρύτανη Περικλή Μήτκα, έκανε το τεστ αντανακλαστικών στο μηχάνημα μέτρησης αντανακλαστικών. Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά από τους καθηγητές Λουκά Πέτρου, Ανδρέα Συμεωνίδη και δύο μέλη της ομάδας, τον Κωνσταντίνο Παναγιώτου και τον Εμμανουήλ Τσαρδούλια.

Μάλιστα, όπως είπαν οι υπεύθυνοι του μηχανήματος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολύ καλό σκορ, αρκετά πάνω από τον όρο για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, και  μεγαλύτερο από το σκορ που πέτυχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ομάδα Αεροναυτικής, την Ομάδα Ρομποτικής και την Ομάδα Ηλεκτροκίνητου Αυτοκινήτου του ΑΠΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τους σκύλους οδηγούς, ενώ φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους που του το ζήτησαν.

Αρκετή ώρα αφιέρωσε ο κ. Μητσοτάκης και στο περίπτερο της Κίνας, που είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι από το τέλος του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει απευθείας αεροπορική πτήση στη γραμμή Αθήνα – Πεκίνο και είπε ότι περιμένει περισσότερους Κινέζους τουρίστες και περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα από κινεζικές εταιρίες.

«Να φέρουμε τους δύο πολιτισμούς κοντά. Είμαι χαρούμενος που θα υπάρχει μια απευθείας αεροπορική πτήση Αθήνα-Πεκίνο, κάτι για το οποίο δουλέψαμε πολύ για πετύχουμε. Αναμένουμε πολλούς περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα, αναμένουμε πολλές περισσότερες επενδύσεις από κινεζικές εταιρίες ειδικά στις υποδομές. Η Κίνα έχει γίνει ηγέτης σε πολλά τεχνολογικά πεδία αρκετά εκ των ποίων είναι σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης που οραματιζόμαστε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τις συμμετοχές, ενώ κατά την ξενάγησή του στα περίπτερα της COSCO του χάρισαν ένα πάντα-κούκλα, που είναι η μασκότ της εταιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ, Thestival.gr

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα