Περιοδεία Νικολόπουλου στη Μεσσηνία (ΦΩΤΟ)

«Η παρουσία των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την σταθερότητα. Επίσης, διασφαλίζει είναι ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει το ίδιο… εύκαμπτη μέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να φοβάται τίποτα. Οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι ολιγάρχες που είχαν μάθει να τα παίρνουν όλα και λογαριασμό να μην δίνουν. Ας το πάρουν χαμπάρι, λοιπόν. Η Ελλάδα θα γίνει σοβαρό, ευρωπαϊκό και κυρίαρχο κράτος. Και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι βέβαιο ότι θα βρούμε πολλούς συμπαραστάτες…».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής Αχαΐας με τους ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μεσσηνία, όπου συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος, υποψήφιους βουλευτές και τοπικούς παράγοντες.

Ο κ. Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και για μία ακόμα φορά να επισημάνει ότι στα λίγα 24ωρα που έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, διαφαίνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο με τον οποίο συνομιλεί η χώρα με τους εταίρους της, αλλά και στο επίπεδο δημοκρατίας που έχει αρχίσει να κατακτιέται μετά από μία μακρά περίοδο κατά την οποία η Δημοκρατία είχε πάψει, ουσιαστικά, να λειτουργεί.

«Κανένας δεν είπε ότι η θα είναι εύκολη η προσπάθεια να ξεφύγουμε από την μέγγενη του μνημονίου και του κύκλου της αυτοτροφοδοτούμενης ύφεσης. Πέραν τούτου όμως, η αίσθηση είναι περίεργη σε πολλούς, αφού είναι δύσκολο ακόμα και να πάψεις να αισθάνεσαι δούλος. Και κακά τα ψέματα… Η Ελλάδα των υποτακτικών ήταν μια δουλική Ελλάδα. Τώρα που για πρώτη φορά ξεκίνησε μία κανονική διαπραγμάτευση, από την αρχή κιόλας, φαίνεται πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πάντως ότι οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν και παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις, αποτελώντας την φύσει ευρωπαϊκή δύναμη εντός της κυβέρνησης που σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκάρει την απομόνωση της χώρας, αλλά μέχρι τέλους, θα επιζητήσει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για το πρόβλημα χρέους της χώρας, μακριά από την ατέρμονη και αναποτελεσματική λιτότητα.

«Απαιτείται σοβαρότητα, σχέδιο, επαγρύπνηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως το «αντιμνημνόνιο δεν είναι θεωρία, αλλά ούτε και… πλάκα», αλλά μία πολύ σοβαρή υπόθεση που τώρα είναι η ευκαιρία να κερδηθεί, αφού ο ελληνικός λαός αγκαλιάζει με την εμπιστοσύνη του τη νέα κυβέρνηση και στις πρόσφατες εκλογές έστειλε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι «δεν πάει παρακάτω».

«Πριν μία εβδομάδα ψηφίσαμε για τις ζωές μας και για τις ζωές των παιδιών μας. Οι Έλληνες καταδίκασαν τους… κωλοτούμπες και εκείνους που δήθεν μας έσωζαν, αλλά στην ουσία μας κατέστρεφαν. Πέντε χρόνια, από το κακό στο χειρότερο και ελπίδα μηδέν. Οι Ευρωπαίοι από το 2012 είπαν ότι θα βοηθήσουν, αλλά μέχρι τώρα μόνο το μαχαίρι στο λαιμό βάζουν για… μία δόση. Ο λαός αντέδρασε και τώρα πρέπει να στηρίξει την μόνη ελπίδα που υπάρχει για μία καλύτερη λύση. Μία λύση, εντός της Ευρώπης, αλλά με την Ελλάδα ισότιμο εταίρο και όχι… παιδί της καρπαζιάς» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος μίλησε, επίσης, για το μπαράζ διεθνών επαφών που ξεκινάει η κυβέρνηση, ενώ προανήγγειλε ότι και ο ίδιος θα βρεθεί στο εξωτερικό την αμέσως επόμενη περίοδο, υπογραμμίζοντας ότι το ισχυρότερο όπλο της χώρας μας σε αυτή την φάση, είναι η δεδηλωμένη πρόθεση της νέας κυβέρνησης να συγκρουστεί με την διαπλοκή και την μεγάλη φοροδιαφυγή.

«Είναι προφανές ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση για να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε στον λαό και όχι για το αντίθετο. Δεν θέλουμε ούτε το σημερινό κράτος, ούτε το κράτος του 2009. Θέλουμε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος. Αυτό είναι το μεγάλο ηθικό απόθεμα αυτής της κυβέρνησης και δεν πρέπει να σπαταληθεί…» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

καλαμάτα 1

καλαμάτα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα