Περιοδείες με το μυαλό στη Φρανκφούρτη

Μπορεί ο πρωθυπουργός να περιόδευσε στη Β’ Θεσσαλονίκης, όμως το μυαλό του είναι στη Φρανκφούρτη. Εκεί όπου την Πέμπτη  η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει για την αγορά των κρατικών ομολόγων, όπως και για το θέμα του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας και αύριο το ζήτημα της αγοράς κρατικών ομολόγων.

 Ο Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του, χαρακτήρισε «πρωταρχική του μέριμνα τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνοντας την ανάγκη να «υπάρξει στον τόπο σοβαρότητα από όλους». Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ν.Δ. παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και για τον αντίκτυπο που θα έχουν στις αποφάσεις των Ευρωπαίων και της ΕΚΤ, καθώς οι διαρροές που υπάρχουν από τη Φρανκφούρτη μιλούν για πράσινο φως στις αγορές ομολόγων από την ΤτΕ μόνο με πρόγραμμα σε ισχύ ή με την Έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.  Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Μάριο Ντράγκι.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Λεωφόρο Συγγρού θα συνεχίσουν στη στρατηγική των δύο  εκ διαμέτρου αντίθετων προτάσεων, της Ν.Δ. που έχει στο επίκεντρο τη μεσαία τάξη και μεταρρυθμιστική ατζέντα, και του ΣΥΡΙΖΑ που είναι γεμάτη αντιφάσεις και με κρυφή ατζέντα.

Ως επιχείρημα στα όσα λένε προτάσσουν τις δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου, όπως του Γιάννη Βαρουφάκη, που όπως υπενθυμίζουν, σε συνέντευξή του στη “La Tribune”, απέρριψε την «ποσοτική χαλάρωση», καθύβρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για το αναπτυξιακό πακέτο και δήλωσε ευθέως ότι προτιμά τον «θάνατο» της Ελλάδας, ή τα όσα είπε χθες στον Alpha ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για άμεση ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Την ίδια ώρα προτάσσουν το σχέδιο της Ν.Δ. για ανάπτυξη και μειώσεις φόρων, που θα γίνουν με σταθερά βήματα και είναι, όπως λένε, υπολογισμένα τα πάντα μέχρι και την τελευταία υποδιαστολή, χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η πορεία της οικονομίας και της χώρας.

 

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα