Περιοδεύει στη δυτική Μικρά Ασία ο Βαρθολομαίος

Περιοδεία στη δυτική Μικρά Ασία θα πραγματοποιήσει τον Φεβρουάριο ο Βαρθλομαίος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχη  θα επισκεφθεί τα μικρασιατικά χώματα, από την Πέμπτη 5 μέχρι την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου. Θα συνοδεύεται από Αρχιερείς της Συνόδου του Θρόνου, δηλαδή Αρχιερείς από διάφορα μέρη του κόσμου.

Μεταξύ άλλων, ο Βαρθολομαίος  θα λειτουργήσει την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου  στον ανακατασκευασμένο ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης τον μόνο ορθόδοξο χριστιανικό ναό της μεγαλούπολης, που διασώθηκε στην Καταστροφή του 1922.

Θα παραστεί σε Αγιολογικό Συνέδριο στο αμφιθέατρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης και θα επισκεφθεί τον νομάρχη της Σμύρνης, τον Έπαρχο Εφέσου και τους δημάρχους της Σμύρνης, του Μπουρνόβα, του Κονάκ και του Ναρλίντερε.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, θα χοροστατήσει στη Συνοδική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Βουκόλου και μετά το τέλος της θα δενδροφυτεύσει τον περιβάλλοντα χώρο του ναού. Αναμνηστική δενδροφύτευση θα πραγματοποιήσει και στο όρος Πάγος, γνωστό και σαν Κατιφέ Καλέ, όπου είναι ο τόπος του μαρτυρίου του Αγίου Πολυκάρπου.

Κατά την παρουσία του στη Σμύρνη, θα χοροστατήσει σε Θείες Λειτουργίες στον Ρωμαιοκαθολικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και στον Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη και θα επισκεφθεί το Ναύδριο του Τιμίου Σταυρού Μπουρνόβα, τον παλιό βυζαντινό ναό των Αγίων Αποστόλων που χρησιμοποιείται σαν οθωμανικό τέμενος και όπου θα συναντηθεί με το Μουφτή της Σμύρνης.

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, θα χοροστατήσει σε Εσπερινό στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Κιρκιντζές στην ορεινή Έφεσσο και θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Οικονομικού πανεπιστημίου της Σμύρνης.

 

Τέλος, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου τελευταία μέρα της παρουσίας του στη Μικρασιατική Ιωνία, θα επισκεφθεί το ναό του Αγίου Χαραλάμπους στον Τσεσμέ.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα