Περιπετειώδης νίκη της Εθνικής με 2-0 στην Εσθονία

Σημαντική εκτός έδρας νίκη με σκορ 0-2 πέτυχε η Εθνική Ελλάδας το βράδυ της Δευτέρας, 10/10, απέναντι στην Εσθονία κι έτσι παρέμεινε στην κορυφή του ογδόου προκριματικού ομίλου μαζί με το Βέλγιο, διατηρώντας φυσικά ακέραιες ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στο πρώτο λεπτό ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Τοροσίδης με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, αλλά αντί να μας δώσει ώθηση αυτό το τέρμα, δύο τραυματισμοί σε ανύποπτες φάσεις, του σκόρερ αλλά και του Παπασταθόπουλου λίγο νωρίτερα, έκαναν την ομάδα άνω-κάτω. Με Κυριάκο Παπαδόπουλο δεξί μπακ, τον Οικονόμου με τον Μανωλά στόπερ και μπροστά τους τον Ταχτσίδη με τον Μανιάτη, το σχήμα ήταν αδόκιμο και η κυκλοφορία της μπάλας ανύπαρκτη. Τα παιδιά, όμως, κρατήσανε χάρη στις δυνατές τους προσωπικές μονομαχίες και ασταμάτητες αλληλοκαλύψεις, εύκολα το σκορ και στην επανάληψη – αφού ανασυντάχθηκαν – μπήκαν διορθωμένοι και αποφασισμένοι.

Η κατοχή μπάλας έδωσε την ευκαιρία στον Μπακασέτα να κερδίσει φάουλ και τον σπεσιαλίστα Σταφυλίδη να ευστοχήσει στο 61’ για να κάνει το 0-2, που δεν άλλαξε ως το τέλος.

Σε εγρήγορση ο Καρνέζης, καλός αμυντικά ο Σταφυλίδης, εξαιρετικοί Μανωλάς και Οικονόμου, σωστό παιχνίδι από τον Κυριάκο, με καλές και κακές επιλογές ο Ταχτσίδης, μεγάλα τρεξίματα από τον Μανιάτη, δεν του βγήκαν οι ενέργειες του Καρέλη, αποτελεσματικοί οι Μπακασέτας και Μάνταλος (είχε δοκάρι στο 71’) και κινητικός ο Μήτρογλου για την Εθνική μας ομάδα που υποδέχεται στις 13 Νοεμβρίου τη Βοσνία σε ένα ματς που πιθανή νίκη θα μας εκτοξεύσει στον όμιλο!

ΕΣΘΟΝΙΑ: Ακσάλου, Τενίστε (30’ Καμς), Μπαράνοφ, Κλαβάν, Καλάστε, Μετς, Ντμιτρίγεφ (80’ Μοσνίκοφ), Λουτς (70’ Πούρχε), Βασίλγεφ, Μαρίν, Ζενιόφ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (7’ Ταχτσίδης), Τοροσίδης (18’ Οικονόμου), Σταφυλίδης, Μανιάτης (86’ Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Καρέλης, Μήτρογλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα