Περισσότερα χρήματα για το μαζικό αθλητισμό ζήτησε ο Ζαγοράκης

“Την στήριξη των αθλητικών προγραμμάτων στα σχολεία και την εκπαίδευση συνολικά”, ζήτησε από τον υποψήφιο Επίτροπο κ. Navracsics, ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης. Παράλληλα, ο κ. Ζαγοράκης,  έθιξε ευθέως στην ακρόαση του υποψήφιου Επιτρόπου στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ζήτημα της συντήρησης των αθλητικών υποδομών σε κράτη μέλη που βιώνουν την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή  του ο κ. Ζαγοράκης ανέφερε τα  εξής:

“Ο αθλητισμός σαφώς και έχει ευρωπαϊκή διάσταση, σαφώς και αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών, σαφώς και  εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ. Ήδη, από την προηγούμενη θητεία, το Κοινοβούλιο, απέστειλε συγκεκριμένες προτάσεις  επί του θέματος στην Επιτροπή, χωρίς ωστόσο να έχουμε δει, μέχρι στιγμής, κάποια ουσιαστική πρωτοβουλία  από πλευράς Επιτροπής προς αυτήν την κατεύθυνση.  Ο αθλητισμός κ. Navracsics, βασίζεται σε δύο πράγματα, την εκπαίδευση και τις υποδομές. Τί σκοπεύετε, λοιπόν,  να κάνετε για την βελτίωση  της ποιότητας των αθλητικών προγραμμάτων στα σχολεία και γενικότερα στην εκπαίδευση; Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει  στη συντήρηση των αθλητικών υποδομών στην Ευρώπη, κυρίως σε  κράτη μέλη, όπως η Ελλάδα, τα οποία πλήττονται από την οικονομική κρίση;”

 Ο κ. Navracsics, ως υποψήφιος Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Ιδιότητας του πολίτη, εφόσον εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα είναι και ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχικές προγραμματικές προτάσεις του υπ. Επιτρόπου, απουσίαζε ο τομέας του αθλητισμού. Μετά τις εύλογες αντιδράσεις Ευρωβουλευτών, ο Ούγγρος πολιτικός δεσμεύτηκε να στηρίξει με “τριακόσια εκατομμύρια ευρώ τον μαζικό αθλητισμό”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Navracsics, απάντησε στον κ. Ζαγοράκη, δηλώνοντας ότι: “Η άθληση έχει πολλαπλάσια οφέλη για έναν άνθρωπο, σωματικά, πνευματικά και κοινωνικά, θα πρέπει να ενισχύσουμε τον αθλητισμό στα εκπαιδευτικά συστήματα και να εκμεταλλευτούμε τις καλές πρακτικές χωρών σε όλη την Ευρώπη”. Τέλος, ο Ούγγρος πολιτικός, επεσήμανε πως “τα αθλητικά κέντρα, θα πρέπει να είναι προσβάσιμα στους νέους ανθρώπους. Να λειτουργούν με εξωστρέφεια, ώστε να συμμετέχουν σε διασυνοριακές πρωτοβουλίες. Να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων, να χρησιμοποιούνται στην διοίκηση αυτών διεθνώς επιτυχημένα μοντέλα και να τεθούν άμεσα προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων σε αυτές.”

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα