Περισσότερες από 3.000 εκτελέσεις σε μόλις ένα χρόνο από το Ισλαμικό Κράτος

Ξεπέρασαν τις 3.000 εκτελέσεις οι τζιαχαντιστές στη Συρία μέσα σε έναν χρόνο, μετά την κήρυξη πριν από ένα χρόνο του «χαλιφάτου» της στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση. Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) καταμέτρησε 3.027 εκτελέσεις που διέπραξε η οργάνωση από την 29η Ιουνίου του 2014.

Μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν βρίσκονται 1.787 άμαχοι, περιλαμβανομένων 74 παιδιών.

Οι μισοί σχεδόν από τους ανθρώπους που εκτελέστηκαν είναι μέλη της σουνιτικής φυλής Σαϊτάτ.

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 930 μέλη αυτής της φυλής στο Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, πέρυσι, αφού η φυλή αυτή εξεγέρθηκε εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με τη μκο.

Σε αυτόν τον απολογισμό συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους πρόσφατα στο Κομπάνι, την κουρδική πόλη στα σύνορα με την Τουρκία, όπου οι μαχητές του ΙΚ εισήλθαν για μικρό χρονικό διάστημα αυτήν την εβδομάδα. Σύμφωνα με το OSDH το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τουλάχιστον 233 ανθρώπους αυτήν την εβδομάδα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταμέτρησε επίσης 216 αντάρτες και Κούρδους μαχητές τους οποίους εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος και 900 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Η τζιχαντιστική οργάνωση προχώρησε στην εκτέλεση 143 τζιχαντιστών που ανήκαν στις τάξεις της, καθώς κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και αιχμαλωτίστηκαν ενώ επιχειρούσαν να λιποτακτήσουν.

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε από την άλλη τουλάχιστον 8.000 από τους μαχητές του κατά τη διάρκεια των μαχών και σε επιθέσεις που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα