Πικραμμένος: «Ανυπόστατες οι κατηγορίες, κρατήσαμε τη χώρα όρθια»

«Ψεύδη» και απαράδεκτες συκοφαντίες χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος του, σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Novartis, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής.

«Βρίσκομαι εδώ για να αντιμετωπίσω μια ανυπόστατη κατηγορία. Μια μάρτυρας καταθέτει ότι κατά τους ισχυρισμούς του Φρουζή έλαβα χρηματικό δώρο προκειμένου να προωθήσω ταχύτερη καταβολή χρεών προς την εταιρεία. Ποτέ δεν είχα σχέση με τον Φρουζή, είναι ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες. Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός, δωροδοκήθηκα. Χειρίστηκα πολλές μεγάλες υποθέσεις. Έχει ακουστεί ποτέ οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου; Θα περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό προς το πρόσωπό μου. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα», είπε ο κ. Πικραμμένος και συνέχισε.

«Κρατήσαμε όρθια τη χώρα», επεσήμανε ο πρώην ανώτατος δικαστικός και είπε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση εκείνης της εποχής δεν άφησε τη χώρα να χρεοκοπήσει. «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά», είπε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μεγάλες καθημερινές αναλήψεις από τις τράπεζες, αλλά και για τον κίνδυνο «μπλακ άουτ».

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» και κάπου εκεί σταμάτησε για να μην αποκαλύψει όσα δραματικά συνέβαιναν εκείνη την περίοδο.

«Ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα επί πρωθυπουργίας μου»

«Επί πρωθυπουργίας μου, ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη εταιρεία ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική, εμείς δώσαμε μόνο στον ΕΟΠΥΥ και προς τα νοσοκομεία. Όταν αναλάβαμε, αντιμετωπίσαμε: σκληρή απεργία των φαρμακοποιών, έλλειψη φαρμάκων σε φαρμακεία και νοσοκομεία, έλλειψη φαρμάκων για καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα τις καθημερινές διαμαρτυρίες πασχόντων. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε οιαδήποτε διοικητική πράξη για την τιμολόγηση φαρμάκων. Ο κύριος Φρουζής είχε στείλει και εξώδικο στον τότε υπουργό Υγείας. Δεν θα μπορούσαμε να τα κάνουμε αυτά, είναι αυτονόητο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κατέληξε δε ως εξής: «Όταν αναφέρθηκε το όνομά μου έκανα μια ρητή δήλωση ότι δεν έχω οποιαδήποτε ανάμειξη. Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν ως στόχο να θίξουν την υπόληψή μου για λόγους που δεν γνωρίζω. Αυτή η περιπέτεια μπορεί να με πίκρανε, δεν με έκανε όμως να χάσω την ελπίδα και το κουράγιο. Αντίθετα, μέτρησα τους φίλους μου που ήταν περισσότεροι, κανέναν τους, καμία στιγμή δεν διανοήθηκε ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι αληθινή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα