Πιο αυστηρές ποινές για όσους προπηλακίζουν ελεγκτές – εφοριακούς

Τα κρούσματα προπηλακισμών (ακόμη και πυροβολισμών) εναντίον ελεγκτών – εφοριακών της ΑΑΔΕ φέτος, έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Γι’ αυτό και σχεδιάζεται η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για όσους βιαιοπραγούν κατά των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και παρεμποδίζουν τους ελέγχους.

Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προσανατολίζεται να προχωρήσει ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, που σχετίζεται άμεσα με την έξαρση των επιθέσεων κατά των εφοριακών από ελεγχόμενους –όπως έδειξαν τα συνεχή φαινόμενα προπηλακισμών που εκδηλώθηκαν αυτό το καλοκαίρι- καθώς και με την ανάγκη να γίνουν αλλαγές που θα κάνουν αποτελεσματικότερους τους φορολογικούς ελέγχους και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών ελέγχων της ΑΑΔΕ στους τουριστικούς προορισμούς και στα νησιά θα συνεχισθεί κανονικά έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπεται, αλλά αυτό που προβληματίζει την ηγεσία της ΑΑΔΕ είναι τα κρούσματα των επιθέσεων κατά των υπαλλήλων της Αρχής από ελεγχόμενους που προσπαθούν να παρεμποδίσουν τον έλεγχο.

Για αυτό και το επόμενο βήμα εξετάζεται να είναι η θέσπιση αυστηρότερων ποινών για τους εμπλεκόμενους σε τέτοιες υποθέσεις συγκριτικά με το ισχύον σύστημα που τις αντιμετωπίζει ως περιπτώσεις βιαιοπραγίας μεταξύ δύο πολιτών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα