“Πιο εύκολα πας στον παράδεισο, παρά αθωώνεσαι επί ΣΥΡΙΖΑ”

Για την αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της αθωωτικής απόφασης δικαστηρίου για παράλειψη υποβολής «πόθεν έσχες» του, μίλησε ο Γκίκας Χαρδούβελης που εξέφρασε την απορία για το εάν ποτέ στο παρελθόν ο Άρειος Πάγος είχε ασχοληθεί με υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα,

Σε αποκλειστική δήλωσή του στον Αθήνα 9.84 ο πρώην υπ. Οικονομικών  διατύπωσε την άποψη ότι, «πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ».

H αναίρεση

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση κατά της ομόφωνης πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες)

Όπως είναι γνωστό, ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

Η υπόθεση αφορά τη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν δηλαδή ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού. Τώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από το Ποινικό Τμήμα του ‘Αρειου Πάγου για το εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη ο κ. Χαρδούβελης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα