«Πιο περιορισμένο το τρίτο πακέτο στην Ελλάδα»

Μειωμένου εύρους θα είναι το τρίτο πακέτο στήριξης που θα δοθεί στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα, όπως δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Θα είναι πολύ πιο περιορισμένο από αυτά που έχουν προηγηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ». Και συμπλήρωσε: «Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ’ ό,τι μέχρι τώρα».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, ο Σόιμπλε είπε πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, οπότε και ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα, θέση που απέχει από την επίσημη γερμανική γραμμή που έγκειται στην παραπομπή οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα, στην επόμενη χρονιά.

Εξηγώντας τη στάση του, και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, ο Γερμανός υπουργός τόνισε: «Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν. Γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα