Μετακινήσεις οπαδών: Πλάνο – «άρπα κόλλα» για τα… ψηφαλάκια

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της μετακίνησης των οπαδών! Με τα… λόγια, βέβαια, γιατί μ’ αυτά όλα λύνονται. Όπως η κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα της Ελλάδας κι ο λαός περιμένει με τη σειρά του να λυθούν τα… μάγια που του έκαναν.

Την Τετάρτη κάλεσε στο γραφείο του τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Ατρομήτου και του Πανιωνίου. Στόχος του υφυπουργού είναι να επιτρέψει τη μεμονωμένη μετακίνηση των οπαδών, για να μην παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό με τους οπαδούς της ΑΕΚ που πήγαν στο Αγρίνιο, παρά την απαγόρευση, με συνέπεια η “Ένωση” να κινδυνεύει με διοικητικό πρόστιμο.

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Να υπάρξει μετακίνηση οπαδών, να γεμίζουν τα γήπεδα, είναι αποκρουστικό το φαινόμενο των άδειων εξεδρών. Τον τρόπο, όμως, μας τον είπε ο υφυπουργός Βασιλειάδης; Υπάρχει ένα πλάνο στις μεμονωμένες μετακινήσεις; Έγινε κάποια εμπεριστατωμένη μελέτη, ώστε ν’ αποφευχθούν κρούσματα βίας; Διότι πιο εύκολα στοχοποιείται μία ομάδα μεμονωμένων, παρά η μάζα. Πλάνο δεν υπάρχει, απλά «θέλω» του υφυπουργού του Βασιλειάδη. Ένα σχέδιο «άρπα κόλλα». Κι ένας φίλος ήθελε κάποτε να συναντήσει τη θεϊκή Ιταλίδα Κλαούντια Καρντινάλε, αλλά δεν ήξερε ούτε ότι μένει στο Μιλάνο. Κατά τα άλλα, ήθελε το παλικάρι. Όπως «θέλει» ο υφυπουργός Βασιλειάδης το πρόβλημα της μετακίνησης να λυθεί από… μόνο του.

Γιατί, ωστόσο, ο υφυπουργός Βασιλειάδης θέλει να… λύσει το πρόβλημα της μετακίνησης των οπαδών; Γιατί αυτή η επίθεση φιλίας προς τους οπαδούς των ομάδων, όταν ο προκάτοχός του Στ. Κοντονής κρατούσε σκληροπυρηνική στάση απέναντί τους, έκλεινε τη Θύρα 13 και τιμωρούσε με το παραμικρό τις ομάδες; Τότε, ο Στ. Κοντονής δήλωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία για να τα αλλάξει όλα, είχε τη φρέσκια εντολή του λαού να προχωρήσει η διαφάνεια, η αξιοκρατία κ.λπ. Τι, λοιπόν, συνέβη και η κυβέρνηση άλλαξε στάση;

Αυτό που συνέβη είναι πως στην κυβέρνηση αντιλήφθηκαν ότι το παιχνίδι με τους οπαδούς των ομάδων έχει «χοντρύνει» εις βάρος της κι αποφάσισαν να «παίξουν» πολιτικά μαζί τους. Εκεί που ο Κοντονής τους έδιωχνε, ο Βασιλειάδης αποφάσισε να τους μαζέψει. Για τα… ψηφαλάκια, βεβαίως – βεβαίως. Πώς; Κατ’ αρχάς, για πρώτη φορά στα χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο υφυπουργός Βασιλειάδης δήλωσε ότι είναι οπαδός του Ολυμπιακού! Ως Πειραιώτης βέρος, το πιο πιθανό είναι να υποστηρίζει τον Ολυμπιακό – και κανένα πρόβλημα. Στις πρώτες του δηλώσεις, σε σχετική ερώτηση, απλά το άφηνε να εννοηθεί. Είχε… συστολές ο υφυπουργός Βασιλειάδης, γιατί θεωρούσε ότι είναι υφυπουργός όλων των οπαδών. Και για να μη δίνει στόχο, φορούσε και τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και πήγε στη Ν. Σμύρνη για να βλέπει τον Πανιώνιο. Μετά, όμως, τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακού και του Β. Μαρινάκη, που αποκάλεσε «χούντα» την κυβέρνηση, ο Βασιλειάδης… θυμήθηκε ότι γεννήθηκε στον Πειραιά και δηλώνει Ολυμπιακός, προσδοκώντας να συγκρατήσει τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, κατηγορώντας τον Β. Μαρινάκη ότι εμπλέκει τον κόσμο του Ολυμπιακού, τον χρησιμοποιεί κ.λπ.

Στο πλαίσιο της «οπαδικής πολιτικής» της κυβέρνησης, εντάσσεται, φυσικά και η κατάργηση της κάρτας φιλάθλου, που σήκωσε κύματα αποδοκιμασίας εις βάρος της από το σύνολο του οπαδικού κόσμου. Πάει,  ακυρώθηκε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ξεχάστηκε κι αυτό, μαζί του και ο Στ. Κοντονής, που υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα της βίας, το κράδαινε κι ανέμιζε τη «μεγάλη αλλαγή».

Ένα, ακόμα, γεγονός που συνέτεινε στην αλλαγή πολιτικής εκ μέρους τη κυβέρνησης και προσπάθεια, πλέον, «καλοπιάσματος» των οπαδών είναι φυσικά και ο τρισμέγιστος «Αριστοφάνης των Παρατράγουδων» της Αννίτας Πάνια, Ζουράρις, που φρόντισε με δυο κουβέντες να τον βρίζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Άρη μαζί.

Ο Βασιλειάδης, ωστόσο, μετά από κυβερνητική ντιρεκτίβα, έχει στόχο να κρατήσει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με το να τους επιστρέψει τις μετακινήσεις, ανταλλάσσοντάς το, όμως, με το πατριωτικό τους συναίσθημα! Τη στιγμή που εξυφαίνεται σχέδιο ξεπουλήματος της Μακεδονίας και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βγήκαν στα κάγκελα με το πανό στο ματς κόντρα στον Λεβαδειακό και υποσχέθηκαν κι άλλα, ο Βασιλειάδης τους… επιτρέπει τις μεμονωμένες μετακινήσεις. Μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, πρώτα είναι Μακεδόνες και μετά ΠΑΟΚ. Πρώτα είναι με το ίδιο τους το είναι και μετά με τον Σαββίδη, στον οποίο «αφέθηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που κατηγορεί τον Μαρινάκη ότι σπρώχνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού στη Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα