Πλακιωτάκης: “Όχι άλλη υπερφορολόγηση στις ναυτιλιακές εταιρίες

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια ενδιαφέρουσα και πολύ γόνιμη συνομιλία με τον Υπουργό.

Στην υπερ-φορολόγηση, που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Επισήμανα ότι, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση, τα Μνημόνια και τα capital controls, έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τον παραγωγικό ιστό της χώρας, η επιβολή υπέρμετρων φόρων αποτελεί τη χαριστική βολή, σε όσους προσπαθούν να επενδύσουν και να διατηρήσουν την ελληνική ναυτιλία, ανταγωνιστική. Η τακτική αυτή, είναι εθνικά επιζήμια και θα οδηγήσει στη μαζική φυγή ναυτιλιακών επιχειρήσεων από τον Πειραιά και τη μείωση των εσόδων της Ελληνικής Οικονομίας.

Υπογράμμισα τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τους Έλληνες ναυτικούς, η πιθανή αύξηση της φορολόγησής τους. Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που οι ναυτικοί μας πλήττονται από την ανεργία, να αναγκάζονται να πληρώσουν υψηλούς και δυσβάστακτους φόρους. Είναι πραγματικά απογοητευτικό, όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η φορολογία των ναυτικών είναι πολύ μικρή, η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει την εισφορά αλληλεγγύης και να σκοπεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη φορολογία των ναυτικών μας.

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, θα πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Η θάλασσα, η ναυτιλία και οι άνθρωποί της, είναι συνδεδεμένοι με την ιστορία και της εθνική ταυτότητα της Ελλάδας. Αποτελούν μέρος της ελληνικής ψυχής και μαζί τους δεν παίζουμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα