“Πλασιέ συμφερόντων ο Τσίπρας”

"Πήγε στην Ελευσίνα και πούλησε γενικόλογες υποσχέσεις, αφού στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει κονδύλι", σχολίασε το ΚΚΕ

“Ο πόλεμος με την κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε. Ακόμη δεν έχουν δει τίποτε οι κυβερνώντες”, λένε από τον Περισσό με αφορμή τις αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους υπουργούς για την διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο συνέδριο που έστησε η κυβέρνηση στην Δυτική Αττική.

«Πάει πολύ, υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική, εκεί ακριβώς όπου οι πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου έπνιξαν στη λάσπη ολόκληρες περιουσίες και οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Μήπως μετά το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;» σχολίασαν απαντώντας στις δηλώσεις Σκουρλέτη, περί ολισθηρού δρόμου.

Όμως το ΚΚΕ δεν έμεινε εκεί, δείχνοντας πως θα υπάρξει και συνέχεια στον πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου αυτό είναι πασιφανές και από τον τρόπο που το ΚΚΕ σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ελευσίνα.

«Ο κ. Τσίπρας, σε μια προστατευμένη από την αστυνομία κυβερνητική φιέστα και με στημένο ακροατήριο, προσπάθησε να “πουλήσει” στο λαό της Δυτ. Αττικής γενικόλογες υποσχέσεις για αντιπλημμυρική προστασία κι ανακούφιση, ενώ στην πραγματικότητα υπερασπίστηκε τον ίδιο άναρχο, καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που υπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που οδήγησε στην καταστροφή και το θάνατο», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής.

Οι ανακαλύψεις

«Αφού πρώτα οι κυβερνώντες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους επικαλούμενοι την “κλιματική αλλαγή” και τα “έργα των ανθρώπων”, όπως έλεγε ο αμίμητος τίτλος της “Αυγής”, τώρα δήθεν ανακάλυψαν τον ταξικό χαρακτήρα των καταστροφών, με στόχο να κοροϊδέψουν πάλι για τις προθέσεις τους», επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας, ότι «στην ουσία ο κ. Τσίπρας πήγε στην Δυτική Αττική ως “πλασιέ” των επενδυτικών σχεδίων για την περιοχή, με στόχο τη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κέντρο. Ακόμη και οι εξαγγελίες για έργα υποδομής, αφορούσαν -ως επί το πλείστον- έργα για το κεφάλαιο κι όχι για τις λαϊκές ανάγκες.

Άλλωστε, η απάτη φαίνεται και απ΄ το γεγονός ότι, ούτε στον κρατικό προϋπολογισμό ούτε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής υπάρχουν εκείνα τα κονδύλια που -υποτίθεται- προορίζονται για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα».

«Ο εργατικός-λαϊκός κόσμος της Δυτικής Αττικής γνωρίζει ότι πίσω απ΄ τα λόγια συμπάθειας του κ. Τσίπρα βρίσκεται μια βάρβαρη πολιτική, την οποία χρειάζεται να αντιπαλέψει μέσα απ΄ την πάλη και αλληλεγγύη του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Για τους νέους

Όμως το ΚΚΕ εξέδωσε και ανακοίνωση για το επίδομα στους νέους και μεταξύ άλλων τονίζει: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει κατάμουτρα τη νεολαία. Αφού έχει υποθηκεύσει τη ζωή και το μέλλον των νέων έχοντας ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα που φτάνουν μέχρι το 2060, αφού της στερεί τη ζωή με δικαιώματα συνεχίζοντας στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το «έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης» παριστάνει τον φίλο των νέων ανέργων.

Η κυβέρνηση μέσω του επιδόματος δίνει εφάπαξ ψίχουλα σε ένα πολύ μικρό μέρος των νέων ανέργων.

– Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε πραγματική έγνοια για τους ανέργους δε θα καταργούσε το καλοκαίρι 4 επιδόματα που χορηγούσε ο ΟΑΕΔ – μεταξύ των όποιων και επίδομα που αφορούσε τους νέους 20 έως 29 χρόνων.

– Αν η κυβέρνηση ήθελε να δοθεί ουσιαστική στήριξη στους ανέργους για να τα βγάζουν πέρα στη ζωή τους δε θα επέτρεπε οι επιδοτούμενοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ να αποτελούν μόλις το 1/12 των εγγεγραμμένων ανέργων και το επίδομα ανεργίας να είναι 360 ευρώ!

– Αν ήθελε η κυβέρνηση να στηρίξει τους ανέργους ας ψήφιζε την πρόταση του ΚΚΕ για μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, ώστε όλοι οι άνεργοι να επιδοτούνται για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία με αξιοπρεπές επίδομα”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα