Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με τιμή 150 έως 500 ευρώ, διακινούσε Αφγανός

Εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων είχε στήσε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ένας 33χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου, διευκόλυνση εισόδου – εξόδου προσώπων καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο 33χρονος είχε εγκαταστήσει σε οικία στον Άγιο Παντελεήμονα ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο το οποίο χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση ταξιδιωτικών και κάθε είδους νομιμοποιητικών παραμονής εγγράφων.

Ο Αφγανός αναζητούσε στις περιοχές των Εξαρχείων, της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα τους υποψήφιους “πελάτες”, στους οποίους πωλούσε τα πλαστογραφημένα έγγραφα, έναντι χρηματικού ποσού που κυμαίνονταν από 150 έως 500 ευρώ. Μετά από έρευνα στην οικία του, στην οποία διατηρούσε το εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο αποτελούμενο από ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet, εκτυπωτή, θερμοκολλητή, USB, μικροεργαλεία, κόφτες, ψαλίδια, κόλες, διαλυτικά κλπ

Πέντε (5) διαβατήρια αρχών Αφγανιστάν

Δώδεκα (12) δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών (Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ιταλίας)

Επτά (7) πλαστές άδειες παραμονής

Πέντε (5) δελτία αιτούντος ασύλου

Πέντε (5) κάρτες ασύλου Αρχών Αυστρίας

Πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου και ταυτότητας

Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Αποδείξεις λήψης χρημάτων μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα