Πλατινί: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

 

Δηλώσεις στη μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le Monde έκανε ο Μισέλ Πλατινί, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την αθωότητά του  για την υπόθεση των δοσοληψιών με τον Σεπ  Μπλάτερ:

«Είναι ντροπή να με σέρνουν στη λάσπη. Πιστεύω πως με όλη αυτή την ιστορία δεν έχασα πολλές ψήφους και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως μπορώ να κοιταχτώ στον καθρέφτη. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Είμαι κρυστάλλινος», τόνισε ο Γάλλος παράγοντας, εννοώντας πως θα συνεχίσει τον αγώνα του για την προεδρία της FIFA.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να  εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του ιδίου και του προέδρου της FIFA: «Το 1998, μόλις είχε εκλεγεί, ο Μπλάτερ με ρώτησε πόσα χρήματα ήθελα για να είμαι σύμβουλός του. Του απάντησα ‘Ένα εκατομμύριο’. Εκείνος με ρώτησε ‘Ένα εκατομμύριο τι; Ρούβλια, λίρες, δολάρια;’ Τότε δεν υπήρχε ακόμη το ευρώ. Απάντησε ‘Σύμφωνοι, ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα για κάθε χρόνο’. Δούλεψα για πολλούς μήνες χωρίς χρήματα και μετά από ένα διάστημα χωρίς πληρωμή πήγα στον Μπλάτερ και μου είπε πως από τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας παίρνει 300.000 ελβετικά φράγκα, εγώ δεν μπορώ να παίρνω υπερτριπλάσια. ‘Θα σου υπογράψουμε συμβόλαιο 300.000 ελβετικών φράγκων και θα σου δώσουμε μετά τα υπόλοιπα’, είπε, αλλά το ‘μετά’ δεν ήρθε ποτέ», τόνισε, μέχρι να λάβει το ποσό αρκετά χρόνια αργότερα και να «μπλέξουν» και οι δύο.

Στην ουσία, ο Πλατινί παραδέχθηκε ότι έλαβε εκ των υστέρων τη διαφορά των 700.000 ελβετικών φράγκων(επί τρία χρόνια, υπολογίζοντας την τότε ισοτιμία, σύνολο κοντά στο 1,8 εκ. ευρώ) από τον Μπλάτερ, ποσό που μάλλον δεν είχε δηλωθεί πουθενά και αποτελούσε το έξτρα μπόνους-δώρο του Σεπ, πάνω κι από τις αμοιβές του… γενικού γραμματέα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα