Πλατινί: Σκέψεις για χαλάρωση των νόμων Financial Fair Play

Τις σκέψεις του για χαλάρωση του πλαισίου και των κανόνων του Financial Fair Play εξωτερίκευσε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Οι νόμοι που ισχύουν και εφαρμόζονται από το 2011, έχουν επιφέρει μία σειρά από σημαντικά προβλήματα στις ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες αδυνατούν να ελέγξουν τα οικονομικά μέσα στο εξαιρετικά στενό πλαίσιο που έχει ορίσει η UEFA. Σκοπός ήταν να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στα οικονομικά μεγαθήρια και στα κλαμπ με μικρότερες δυνατότητες, ώστε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο ο ανταγωνισμός. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Μισέλ Πλατινί πάντως, χρησιμοποίησε τη διπλωματική οδό προκειμένου να ομολογήσει τη μερική αποτυχία του θεσμού, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Νομίζω πως οι κανονισμοί του Financial Fair Play είναι μία χαρά, όμως έχουν κατακριθεί έντονα από τις ομάδες. Το γαλλικό πρακτορείο αναρωτήθηκε γιατί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να μπορεί να αγοράζει παίκτες και οι γαλλικές ομάδες να μην μπορούν;

Στη Γαλλία έχουν ανάγκη από ένα διαφορετικό σύστημα. Όμως αν οι επενδυτές από το Κατάρ αγοράσουν τη Μίλαν, τότε θα απαιτούν αυστηρότερη εφαρμογή. Όμως και οι ιταλικές ομάδες έχουν ζητήσει ένα πιο χαλαρό FFP. Ξέρω ότι έχει περάσει λάθος μήνυμα στον κόσμο, όμως πιστεύω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ένα θέμα που αποφασίζω μόνος μου. Υπάρχει η αρμόδια Επιτροπή της UEFA για να επιληφθεί. Θα γνωρίζουμε περισσότερα περί τα τέλη Ιουνίου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα