Πλειστηριασμοί: Επόμενος στόχος οι 2.000-3.000 πράξεις το μήνα

Όλα στο… σφυρί, από την 1η Ιανουαρίου του 2019 εφόσον δεν θα υπάρχει καμία προστασία για την κύρια κατοικία. Ο λόγος, για τους νέους «στόχους» που έχουν θέσει οι δανειστές σε συνεργασία με τις τράπεζες και όπως όλα δείχνουν, όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα αυξάνονται οι πλειστηριασμοί και άλλο τόσο θα μειώνεται η αξία των ακινήτων.

Το όριο των 300.000 ευρώ, θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ από τις αρχές θα μειωθεί στα 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του THE TOC, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (οι οποίοι έχουν την τιμητική τους), θα φτάσουν το 90% του συνόλου. Οι αναγγελίες των πλειστηριασμών, αυτή την στιγμή, δεν ξεπερνάνε τις 2900 αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς το 2018 εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 15.000. Όλα αυτά θα επιτευχθούν, διότι για να βγει ο σχεδιασμός των τραπεζών θα πρέπει να εκπλειστηριάζονται περίπου, 2.000-3.000 ακίνητα τον μήνα, μέχρι το φθινόπωρο του 2018. Πολλά από αυτά, θα αγοράζονται από τις ίδιες τις τράπεζες για να προστατευτούν οι τιμές των ακινήτων από την κατάρρευση αλλά και για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν.

Ο νόμος Κατσέλη (Ν. 3869/2010) θα γίνει αυστηρότερος, από τις αρχές του χρόνου, και έτσι θα περιοριστεί ο κόσμος ο οποίος προσφεύγει σε αυτόν. Πως θα γίνει αυτό; Με τη σύσταση επιτροπής η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, ενώ θεωρείται ότι χρησιμοποιείται για να κερδίζουν οι οφειλέτες χρόνο.

Επίσης, ο προαναφερθέντας νόμος θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2018.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα