Πογιέτ: «Στεναχωρημένος, αλλά σέβομαι την απόφαση»

Την στεναχώρια του για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το θεσμό του Κυπέλλου και να του στερήσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα τρόπαιο εξέφρασε ο προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογιέτ, σε δηλώσεις του στη NOVA.

Ο Ουρουγουανός είπε ότι σέβεται την απόφαση του υφυπουργού, αλλά τη θεωρεί άδικη για τις ομάδες που μετείχαν ακόμη στο θεσμό κι ότι εκείνος θα έπαυε όλες τις διοργανώσεις: «Είμαι λίγο στεναχωρημένος. Περίμενα ένα συγκεκριμένο μέτρο. Να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν περίμενα ήταν να σταματήσει μόνο το κύπελλο και να έχουν επιπτώσεις μόνο οι τρεις ή οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν. Αυτό το μέρος της απόφασης με κάνει να αισθάνομαι λίγο στεναχωρημένος και πιστεύω ότι είναι άδικο. Πιστεύω ότι αν υπάρχει πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ευθύνη την έχουν όλοι. Όχι μόνο οι τρεις ή οι τέσσερις ομάδες που ήταν στα ημιτελικά. Αυτές οι ομάδες έχουν περισσότερες επιπτώσεις από τους υπόλοιπους. Δεν πιστεύω ότι είναι δίκαιο αυτό που έγινε. Σέβομαι όμως την απόφαση και πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα και ελπίζω να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα μέχρι το τέλος. Ήρθα εδώ για να κερδίζω και δυστυχώς μου στέρησαν τη δυνατότητα να τα καταφέρω.

Συμφωνώ με την απόφαση του υφυπουργού. Στη θέση του θα είχα μια πιο σκληρή στάση. Θα είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο, άρα δεν θέλω να παρεξηγηθεί και να νομίζει κάποιος ότι είπα πως δεν έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Εννοώ ότι έπρεπε να διακοπούν όλες οι διοργανώσεις και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ξέρω ότι ο υφυπουργός μπορεί να δεχόταν πιέσεις, ξέρω ότι υπάρχει αρκετός κόσμος γύρω του. Πιθανόν να προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην διακόψει τίποτα. Εγω θα ήμουν πιο σκληρός, άρα καταλαβαίνω τη θέση του. Υπάρχουν πάντως πολλά προβλήματα που μπορούν να λυθούν, με το να παρθούν μέτρα, ή νόμοι, αλλά αν δε γίνει αυτό, από τη στιγμή που σταματούν το κύπελλο πρέπει να σταματήσουν και το πρωτάθλημα. Το θεωρώ άδικο και το μέτρο αυτό δε δίνει λύση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα