Ποδοσφαιρικός πολιτισμός και μπανανία!

Εκπληκτικά πράγματα στην Μπουντεσλίγκα. Εκεί που η Μπάγερν Μονάχου, το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, ξαφνικά κινδυνεύει με απώλεια της κούπας. Κι όλα αυτά επειδή έχασε στην έδρα της από τη Μάιντζ. Ποιος να το περίμενε;

Ξαφνικά διακυβεύεται ένας τίτλος που για τους οπαδούς και τους ανθρώπους της Μπάγερν θεωρούταν δεδομένος. Θα είναι σούπερ αποτυχία αν χαθεί. Κι όμως, μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι Μπορούσια-Μπάγερν που δύναται να φέρει την Ντόρτμουντ σε απόσταση αναπνοής (δύο βαθμών) από την κορυφή, οι ομάδες το έριξαν στο χαβαλέ. Στην Ελλάδα εμπρηστικές δηλώσεις πριν και μετά και εκεί η απόλυτη διασκέδαση.
Διαβάστε τι έγινε: Μετά το τέλος του αγώνα Μπάγερν-Μάιντζ 1-2, η διοίκηση της Μάιντζ ανέβασε στο διαδίκτυο μήνυμα με αποδέκτη τον προπονητή της Ντόρτμουντ – και πρώην της Μάιντζ – Τόμας Τούχελ, λέγοντας του ότι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το δώρο που του έκαναν!

Η Μπορούσια απάντησε αμέσως χιουμοριστικά, λέγοντας ότι δέχεται την πρόσκληση και φυσικά η Μπάγερν Μονάχου δεν άφησε ασχολίαστο το διάλογο μεταξύ των δύο ομάδων, ανεβάζοντας βιντεάκι με τον ηθοποιό Τζιμ Κάρεϊ να γελάει!

Στην Ελλάδα πέραν του ότι καμία Μάιντζ δεν δικαιούται να νικήσει τον αντίστοιχη Μπάγερν, διότι όταν η μικρή ομάδα παίζει με τον πρωτοπόρο προτιμά να ξεκουράζει παίκτες, αντί να τα δίνει όλα, στην πρώτη του και μοναδική ήττα, ο πρωτοπόρος προτίμησε να βγάλει παίκτη στη μεικτή ζώνη και να χαρακτηρίσει την ΑΕΚ μικρή ομάδα και τη διαιτησία γελοία.
Είμαστε χιλιόμετρα πίσω από την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Τυχεροί πραγματικά οι μεγάλοι σε ηλικία φίλοι του ποδοσφαίρου που πρόλαβαν την ωραία 20ετία του ελληνικού ποδοσφαίρου, από το 1959 μέχρι το 1979, πριν το δηλητηριάσει ο επαγγελματισμός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα