Ποια αντιπεριφερειάρχης “έφυγε” από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο (φωτο)

Θλίψη προκάλεσε στην Κρήτη σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους  ο χαμός  της Bιργινίας Μανασάκη,  αντιπεριφερειάρχης Κρήτης,  η οποία “έφυγε’ από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η αντιπεριφερειάρχης της Κρήτης πέθανε πριν καν συμπληρώσει τα 43 της χρόνια- είχε γενέθλια στις 2 Φεβρουαρίου. Κι αφού όλο αυτό το διάστημα, είτε στο ΠΑΓΝΗ, είτε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης που ήταν πήγε για μεταμόσχευση του μυελού των οστών, έκανε τα πάντα για να κρατηθεί στη ζωή.

Χτυπημένη από τον καρκίνο, από το καλοκαίρι που τον διέγνωσαν οι γιατροί, στάθηκε όρθια. Και κατάφερε να φτάσει στην μεταμόσχευση, όπου όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά…ώσπου τον εξασθενημένο οργανισμό της τον χτύπησε ένα μικρόβιο. Κι αυτό έφερε το τέλος…

Οπως γράφει ο τοπικός Τύπος, «η Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα κοινά, που αναμείχθηκε ξεχώρισε! Για την εργατικότητά της, την οξυδέρκεια, τη συγκρότηση που είχε. Και κυρίως τη διορατικότητα να βλέπει μπροστά , να «διαβάζει» το μέλλον της Κρήτης για την οποία είχε όραμα και ιδέες. Ειδικά στον ενεργειακό τομέα ήταν αντικειμενικά εκείνη που προώθησε δράσεις και σχέδια πηγαίνοντας ένα μεγάλο βήμα μπροστά τον σχεδιασμό που υπήρξε και εγκρίθηκε».

Η Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι το τρίτο παιδί του Μανώλη και της Χρυσούλας Μανασάκη. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μοιρών και παντρεύτηκε τον μηχανικό Γιώργο Τεβερναράκη με τον οποίο απέκτησε δύο υπέροχα αγόρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα