Ποια είναι τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Άρχισε από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 13 του μηνός  η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφών των φοιτητών. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο ηλεκτρονική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, στη διεύθυνση: minedu.gov.gr.

Δικαίωμα μετεγγραφής χορηγείται στους αιτούντες κατά σειρά των μορίων που συγκεντρώνουν από τα παρακάτω κριτήρια:

– Τα κατά κεφαλήν εισοδήματα του δικαιούχου και των γονέων του για το φορολογικό έτος 2014 δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των 3.000 ευρώ (μόρια 5).

– Δεν υπερβαίνουν τα 6.000 ευρώ (μόρια 4).

– Δεν υπερβαίνουν τα 9.000 ευρώ (μόρια 3).

– Ορφανός και από τους δύο γονείς (μόρια 3).

– Μέλος πολύτεκνης οικογένειας (μόρια 2).

– Μέλος τρίτεκνης οικογένειας (μόριο 1).

– Ορφανός από τον έναν γονέα (μόριο 1).

– Τέκνο άγαμης μητέρας (μόριο 1).

– Ο δικαιούχος έχει αδελφό ή αδελφή φοιτητή που φοιτά σε ίδρυμα διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (μόριο 1).

– Ο δικαιούχος έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο με πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω ή πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (μόριο 1).

Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής:

– Οι φοιτητές στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, εφόσον αιτούνται εκ νέου μετεγγραφής από τη σχολή ή το τμήμα στο οποίο έχουν εγγραφεί με μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής. Όσοι όμως έχουν εισαχθεί σε σχολή ή τμήμα διαφορετικό από αυτό στο οποίο τους χορηγήθηκε κατά τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη μετεγγραφή δύνανται να αιτηθούν μετεγγραφή.

– Φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.

– Φοιτητές που με αίτησή τους έχουν διακόψει τη φοίτησή τους, εκτός αν η διακοπή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

– Φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ καθ” υπέρβαση του αριθμού εισακτέων με επιπλέον ποσοστό, όπως τέκνα των Ελλήνων εξωτερικού, αλλοδαποί – αλλογενείς κ.ά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα