Ποια Ελληνίδα ηθοποιός φιλοξενεί πρόσφυγες στο σπίτι της

Αν και πολλοί έχουν αντιδράσει στην έλευση των προσφύγων στη χώρα μας, υπάρχουν και αυτοί που τους έχουν αγκαλιάσει με πολύ αγάπη. Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, ήταν από τις πρώτες που άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού της, σε δύο αγόρια που ήρθαν στην Ελλάδα για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
«Νομίζω ότι έχουμε κερδίσει εμείς που έχουμε ανοίξει τα σπίτια μας, πολύ περισσότερο από ότι αυτοί οι άνθρωποι. Άρχισα να δραστηριοποιούμαι στην πέτρινη αποθήκη του Πειραιά κάνοντας τις βραδινές βάρδιες. Γνωρίστηκα με τα παιδιά που φιλοξενώ, με τον Ραχίν και τον Χασάν» εξήγησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλημερούδια».
«Ο Ραχίν είναι ένα 20χρονο αγόρι το οποίο δούλευε σε μία αμερικανική εταιρεία και ουσιαστικά προσεγγίστηκε από τους Ταλιμπάν για να τους βοηθήσει και αρνήθηκε και δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, κι έτσι έφυγε.Ο Χασάν είναι ένα παιδί μιας μάλλον μεγαλοαστικής οικογένειας της Συρίας που σπούδαζε στον Λίβανο Ιστορία και όταν γύρισε στο σπίτι του το βρήκε κατεστραμμένο, βομβαρδισμένο και τους δυο του γονείς νεκρούς. Είναι πάρα πολύ ευγνώμονες στον ελληνικό λαό και είμαι και εγώ ευγνώμων στον ελληνικό λαό γιατί η αλήθεια είναι ότι κανένας άλλος λαός, νομίζω, που έχει υποστεί αυτή την απίστευτη κατραπακιά οικονομική, ηθική, πολιτισμική, δεν θα είχε αυτή την αντιμετώπιση» εξομολογήθηκε, καταρρέοντας όμως μπροστά στην κάμερα.

φσφσφφ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα