Ποια καταστήματα βγαίνουν στο σφυρί για να κλείσει το deal Mαρινόπουλου – Σκλαβενίτη

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η διάσωση της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη υπό τις ήδη γνωστές προϋποθέσεις και όρους. Αυτό σημαίνει ότι εικοσιδύο καταστήματα σε Αττική και Κρήτη θα πρέπει να εκποιηθούν προκειμένου να προχωρήσει το deal σύμφωνα με την απόφαση.

 

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της απόκτησης του αποκλειστικού ελέγχου από τη Σκλαβενίτης των τμημάτων ενεργητικού και παθητικού των εταιρειών Μαρινόπουλος ΑΕΓΕ, Σούπερ Μάρκετ Ξυνός Α.Ε., Express Μ Α.Ε., Σούπερ Μάρκετ Πειραϊκόν Α.Ε. καθώς και τις εταιρείες Μαρκέτα Αρβανίτης ΑΕΕ, Παλαμάρης Εμμανουήλ ΑΕΕΕΔ, Κρόνος Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ, Ζεύξη – Ελληνικά Παντοπωλεία και Υπεραγορές Τροφίμων ΑΠΕΕ και Guedo Holding

Η έγκριση πραγματοποιήθηκε υπό όρους και προϋποθέσεις (διορθωτικά μέτρα), στη βάση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Όμιλος Σκλαβενίτης έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ο ένας όρος είναι η διατήρηση – για μεταβατική χρονικό περίοδο τριών χρόνων τη συνεργασία με συγκεκριμένους προμηθευτές τόσο του Μαρινόπουλου όσο και κοινούς, που εξαρτώνται από τους δύο ομίλους σε ποσοστό πάνω από το 22% των πωλήσεών τους. Ο δεύτερος όρος είναι η εκποίηση 22 καταστημάτων λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ στους νομούς Αττικής, Ηρακλείου και Λασιθίου, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο και ειδικότερα:

4 καταστήματα στον Δήμο Πειραιά
3 καταστήματα στον Δήμο Αθηναίων
3 καταστήματα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου
2 καταστήματα στο Παλαιό Φάληρο
από 1 κατάστημα στους Δήμους Νέας Σμύρνης, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Ασπροπύργου, Νίκαιας, Βριλησσίων και Καλλιθέας
2 καταστήματα στο Ηράκλειο Κρήτης
1 κατάστημα στο Λασίθι

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα