Ποιες επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν την Κυριακή 7 Μαϊου

Αναβρασμός επικρατεί στον κόσμο του εμπορίου για την απόφαση να  ανοίγουν τα καταστήματα τις 30 Κυριακές το χρόνο από το Μάιο ως τον Οκτώβριο, αρχής γενομένης από  αυτή την Κυριακή.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αντιδρά φυσικά σε αυτήν απόφαση και έχει έλθει σε συνεννόηση με μεγάλες εμπορικές αλυσίδες για να μην ανοίξουν στις Μαϊου στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τη σχεδιαζόμενη πληρη απελευθέρωση των Κυριακών, έχει έλθει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Ενόψει της αυριανής (7.5.2017) Κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων και σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη από πλευράς της Κυβέρνησης πλήρους απελευθέρωσης των Κυριακών, μετά από πρωτοβουλία σωματείων μελών μας στον κλάδο τροφίμων και τη συμμετοχή της ΟΙΥΕ έχει αναπτυχθεί ένας ευρύτατος διάλογος για το ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από ένα κύκλο διαβουλεύσεων και διαλόγου με όλες τις αλυσίδες τροφίμων, ζητήσαμε να στηριχθεί έμπρακτα ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση της Κυριακής – Αργίας και να μη λειτουργούν τις Κυριακές, στέλνοντας ένα συνολικό μήνυμα στην Κυβέρνηση, στους δανειστές και στα συγκεκριμένα συμφέροντα των malls, των εκπτωτικών χωριών και των πολυεθνικών που επιχειρούν να επιβάλλουν (με διάφορα εντελώς αναχρονιστικά και αντιαναπτυξιακά) προσχήματα τη γενικευμένη απελευθέρωση των Κυριακών.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα και ενόψει της νομοθέτησης για τις Κυριακές, θα πρέπει να ενταθεί και να συνεχιστεί ο διάλογος του κλάδου με τους εργαζόμενους.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη μια σειρά από επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ότι αυτή την Κυριακή δε θα ανοίξουν (Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Bazaar, ΕΛΟΜΑΣ, Ασπίδα, Αστέρας, Προμηθευτική, Κρητικός καθώς και Χαλκιαδάκης και Φαιστός στην Κρήτη), όχι μόνο διότι κρίνουν ότι το μέτρο είναι αντιπαραγωγικό και παράνομο σύμφωνα με το ΣτΕ, αλλά και ότι στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους.

Σημειώνουμε ότι ήδη τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα με αποφάσεις της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ δε θα λειτουργήσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ανάλογη στάση θα κρατήσουν πολλά πολυκαταστήματα.

Με βάση τα παραπάνω, η Ομοσπονδία και τα σωματεία της στο χώρο των τροφίμων αλλά και συνολικά θα συνεχίσουν από Δευτέρα και με νέα ένταση τις πρωτοβουλίες τους, ώστε να διευρυνθεί στον κλάδο το μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής – Αργίας.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα