Ποιες περιφέρειες θα κρίνουν τον νικητή της κάλπης

Λίγα εικοσιτετράωρα έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες και να αναδειχτεί η νέα κυβέρνηση και ήδη τα κομματικά επιτελεία έχουν βγάλει μολύβι και χαρτί και έχουν αρχίσει τους υπολογισμούς.

Παραδοσιακά στην Ελλάδα τρεις είναι οι εκλογικές περιφέρειες που κρίνουν τον νικητή των εκλογών.

Θεσσαλία

Η πρώτη από αυτές είναι η Θεσσαλία με τους αγρότες οι οποίοι αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας με αποτέλεσμα να είναι από τις πλέον σημαντικές κοινωνικές ομάδες στις οποίες απευθύνονται τα επιτελεία. Στις εκλογές του Ιανουαρίου όλοι οι νομοί είχαν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τις εκλογές του 2012 όταν ήταν όλοι μπλε εκτός από την Μαγνησία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Α. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλία Οι ενδείξεις πάντως για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαίτερα θετικές μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου. Οι αγρότες μάλιστα προειδοποιούν ότι καθημερινά θα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους προγραμματίζοντας την κορύφωσή τους την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών σε εκλογικά κέντρα και μεθοριακούς σταθμούς.

Β’ Αθήνας

Η Β’ Αθήνας είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις και τους περισσότερους βουλευτές. Το γεγονός ότι περιλαμβάνει όλες τις περιοχές εκτός από τον δήμο Αθήνας την καθιστά βαρόμετρο αφού οι ψηφοφόροι της προέρχονται σχεδόν από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Στην ίδια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κρήτη

Οι ψηφοφόροι της Κρήτης κρίνουν εδώ και πολλά χρόνια​ το αποτέλεσμα των εκλογών ή δείχνουν την τάση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όποτε η Νέα Δημοκρατία έχει σημειώσει υψηλά ποσοστά στην Κρήτη κερδίζει τις εκλογές. Στις περασμένες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε δυσθεώρητα μεγάλα ποσοστά φτάνοντας μέχρι και τις 29 μονάδες αλλά η Νέα Δημοκρατία αυξάνει συνεχώς την συσπείρωση της. Η κρισιμότητα της Κρήτης καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με καταγωγή από το Ηράκλειο κατεβαίνει στην Κρήτη, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα