Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε Γαλλίδα δήμαρχο

Σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα μια δήμαρχος, εκλεγμένη με την Αριστερά στη Μασσαλία, επειδή αρνήθηκε να τελέσει τον γάμο δύο γυναικών εξαιτίας των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.

Το περιστατικό είναι πρωτοφανές, καθώς από το Μάιο του 2013 έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος “γάμος για όλους” -όπως αποκαλείται, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν γίνει 17.500 γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία.

Η Σαμπρίνα Ουτ, πρώην βοηθός της γερουσιάστριας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαμιά Γκαλί και δήμαρχος σήμερα του 15ου και του 16ου διαμερίσματος της Μασσαλίας, κρίθηκε ένοχη για “διακρίσεις από πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί δημόσιο αξίωμα λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των θυμάτων”.

Το δικαστήριο επέβαλε στη δήμαρχο πιο αυστηρή ποινή απ’ όσο ζητούσε η εισαγγελία, με αφορμή τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε την εποχή εκείνη, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες. Όλοι τους είπαν ότι η Σαμπρίνα Ουτ “δεν ήθελε να τελέσει τον γάμο γιατί αντέβαινε στις θρησκευτικές πεποιθήσεις της και έλεγε ότι θα πάει στην κόλαση”.

(ΠΗΓΗ: lifo.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα