Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος Κορτζίδη

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βάρος τού δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστου Κορτζίδη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Αυτό συνέβη με βάση το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στο δήμο Ελληνικού αλλά και στον ίδιο τον κ. Κορτζίδη για τη λειτουργία του λούνα παρκ στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι.

Στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται πως ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη για το εάν είναι κατάλληλος ο χώρος για την λειτουργία του λούνα παρκ, κάτι που όπως σημειώνεται έπρεπε να γίνει προτού φτάσει το θέμα της εκμίσθωσης του χώρου στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος. Ευθύνη επιρρίπτεται στο Δήμο και για το ότι δεν συστάθηκε ποτέ η αρμόδια Επιτροπή η οποία θα έκανε τον έλεγχο για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων του λούνα παρκ, η οποία και θα ενέκρινε την άδεια λειτουργίας.

Ταυτοχρόνως, επισημαίνεται πως δεν εκδόθηκε άδεια λειτουργίας κι εγκατάστασης λούνα παρκ στην «HAPPY FUN ΕΠΕ» από το δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και συνεπώς η μισθώτρια εταιρεία μη νομίμως εγκατέστησε και λειτούργησε στον παραχωρηθέντα κατά τα ανωτέρω δημοτικό χώρο τη δραστηριότητα λούνα παρκ, καθ’ όλη τη διάρκεια χρήσης τού συγκεκριμένου χώρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα