Ποινική δίωξη στον Βγενόπουλο

ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΕ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ…

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέου Βγενόπουλου άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Mr MIG συγκεκριμένα κατηγορείται ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον Φεβρουάριο του 2016 και η οποία μεταδόθηκε live από τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, συκοφάντησε εν γνώσει του τον γνωστό δημoσιογράφο και εκδότη του περιοδικού ΗOT DOC , υποστηρίζοντας τα εξής:

# Ότι ο Κ. Βαξεβάνης «μέχρι το τέλος του 2014 ήταν μια ιδιότυπη περίπτωση συκοφάντη δημοσιογράφου, ο οποίος στην περίπτωση μας κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα» και μάλιστα «από την κυβερνητική αλλαγή του 2015 και μετά αναβαθμίστηκε αποκτώντας πολιτικά ερείσματα».

# Ότι ο Κ. Βαξεβάνης «βρίσκεται σε άμεση και αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και με συγκεκριμένους εισαγγελείς, με τους οποίους από κοινού προβαίνουν σε συντονισμένες ενέργειες παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης».

Επίσης ο επιχειρηματίας έχει ισχυριστεί ότι τον Ιανουάριο του 2012 ο Κ. Βαξεβάνης τον επισκέφθηκε στο γραφείο του όπου αφού έθιξε ζήτημα χορηγιών, τού πρότεινε να του παράσχει υπηρεσία βελτίωσης της εικόνας του, πράγμα το οποίο δεν συνέβη. Μ’ αυτό το γεγονός συνδέει ο Βγενόπουλος τα κατ’ εκείνον συκοφαντικά άρθρα.

Σύμφωνα, πάντα, με τη μηνυτήρια αναφορά, ο Ανδρ. Βγενόπουλος υποστήριξε για τον Κ. Βαξεβάνη ότι:

– Ότι δήθεν με αστήρικτα και συκοφαντικά δημοσιεύματα επιχειρεί συστηματικά την ηθική εξόντωσή του επί τέσσερα χρόνια και με τη ίδια μέθοδο των στοχευμένων ρεπορτάζ επιτίθεται και εκφοβίζει όσους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς εκδίδουν αποφάσεις που δεν τον ευνοούν, ενώ αντιθέτως εξαίρει το έργο και την επάρκεια όσων τον δικαιώνουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο επιχειρηματίας έφτασε σε σημείο να παρομοιάζει τον Κ. Βαξεβάνη με κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος διαμαρτύρεται επειδή το θύμα του, τού προκάλεσε ελαφρές σωματικές βλάβες.

Για όλα τα παραπάνω ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του Ανδ. Βγενόπουλου και αφού ο επιχειρηματίας είχε δώσει έγγραφες εξηγήσεις οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές καλείται πλέον να απολογηθεί, προκειμένου να αποφασισθεί αν θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα