Ποιοι θα λογοδοτήσουν;

 

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του» γράφαμε στο τελευταίο φύλλο της «Άποψης»  επισημαίνοντας την προχειρότητα με την οποία η ΕΠΟ αποφάσισε την τέλεση του τελικού του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό και τον σοβαρό κίνδυνο δυσάρεστων καταστάσεων και δυστυχώς η δικαίωση ήταν πικρή.

Γιατί εκτός από τον Πανάγαθο Θεό έπρεπε να βάλουν το χέρι τους και οι φορείς που ήταν υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, όμως αυτοί… αγρόν ηγόραζαν. Τα μέλη της ΠΔΕ της Ομοσπονδίας (Δρόσος, Μπάρτζης, Βρύζας) συνέτρωγαν στην Πορταριά με τους επίσης συνυπεύθυνους διοικητικούς ηγέτες των δύο φιναλίστ Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, συζητώντας μαζί τους για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, ενώ άφαντος ήταν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ποιώντας τη νήσσαν.

Ο μόνος που είχε εκφράσει και μάλιστα δημόσια τις επιφυλάξεις του τις προηγούμενες ημέρες ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Βόλου, Ταξίαρχος Γιάννης Τόλλιας, αλλά τελικά υπερίσχυσε η εντολή του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που δεν δεχόταν με τίποτα να αναβληθεί ο τελικός.

Τα θλιβερά επεισόδια ξεκίνησαν εκτός γηπέδου περίπου 2,5 ώρες πριν από την έναρξη του τελικού και επεκτάθηκαν τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην πεζογέφυρα που βρίσκεται πλησίον του Πανθεσσαλικού και είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια ακόμα και στα επίσημα με τις μεταξύ τους συγκρούσεις να θυμίζουν πεδίο μάχης και τη λύση έδωσε μετά από μία ώρα η αστυνομία με χρήση δακρυγόνων, επιβάλλοντας την τάξη με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Στο μεταξύ δεκάδες άτομα που τραυματίστηκαν έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ευχαριστώντας το Θεό που απέφυγαν τα χειρότερα.

Άραγε για όλα αυτά τα τραγικά που συνέβησαν ποιοι θα λογοδοτήσουν; Υπάρχει αρμόδιος Εισαγγελέας να ασχοληθεί με αυτήν την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα