Ποιοι ιδιοκτήτες οικοπέδων μπορεί να γλιτώσουν τον ΕΝΦΙΑ

Συνήθως ένας υπουργός Οικονομικών δεν κομίζει ευχάριστα νέα για τους φορολογούμενους πολίτες, αλλά οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στις περιοχές περιμετρικά του αεροδρομίου στα Σπάτα έχουν λόγους να διατηρούν ελπίδες ότι ίσως και να απαλλαγούν από το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να γίνει πράξη αυτό που για την ώρα βρίσκεται ως σκέψη στο μυαλό του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αλλά εκφράστηκε δημοσίως (και ίσως δεσμευτικά…) στη Βουλή, ότι δηλαδή η κυβέρνηση θα εξετάσει την παραπάνω πρόταση.

Τι θα περιέχει αυτή; Την απαλλαγή όπως προαναφέρθηκε από την καταβολή ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών οικοπέδων πέριξ του αεροδρομίου, τα οποία είναι δεσμευμένα και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν κατά κανέναν τρόπο, έως ότου τελεσιδικήσει τι θα γίνουν αυτά τα 20.000 στρέμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη… φυτιλιά στον υπουργό Οικονομικών «άναψε» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ήταν και αυτός που κατέθεσε την πρόταση-ερώτηση προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Συγκεκριμένα ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε «πολύ άδικο» αυτό που συμβαίνει με τη δέσμευση των οικοπέδων πέριξ του αεροδρομίου για να πάρει την εξής απάντηση από τον Ευ. Τσακαλώτο:

«Νομίζω ότι αυτό που προτείνετε μπορούμε να το δούμε. Είναι και θέμα του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργείου Περιβάλλοντος. Να το δούμε αυτό και να επανέλθω όταν θα έχω σκεφτεί την πρότασή σας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα