Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν στον ΠΑΟ

Τις πρώτες επαφές με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιό τους το καλοκαίρι, αλλά και εκείνους που δεν υπολογίζονται στα πλάνα του Αντρέα Στραματσιόνι, φέρεται να έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Λίγο πριν την έναρξη των play off, το «τριφύλλι» θέλησε να καταστήσει σαφή τη στάση του, ενημερώνοντας τους παίκτες για τις προθέσεις του. Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχουν μιλήσει με τους εκπροσώπους των Αμπντούν Ατζαγκούν, Χρήστου Δώνη, Ντάνιελ Πράνιτς, Στέφανου Κοτσόλη και Μλάντεν Πέτριτς, καθώς επίσης και με τους Μάικλ Εσιέν και Γενς Βέμερ.

Όσον αφορά στον Αμπντούν Ατζαγκούν, ο μάνατζέρ του έχει ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται από τον Αντρέα Στραματσόνι για τη νέα σεζόν και ως εκ τούτου η πλευρά του Νιγηριανού μεσοεπιθετικού θα πρέπει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Είτε ως μεταγραφή χωρίς αντίτιμο αλλά με ποσοστό μεταπώλησης, είτε ως δανεικός.

Ο Χρήστος Δώνης που αγωνίζεται στην ελβετική Λουγκάνο ως δανεικός δεν έχει χρόνο συμμετοχής και κατά συνέπεια θεωρείται απίθανο να καταβάλουν οι Ελβετοί την οψιόν αγοράς του. Ο Στραματσόνι δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν και οι «πράσινοι» έχουν κάνει μία πρώτη ενημέρωση στην πλευρά του παίκτη προκειμένου να ψάξει για την επόμενη ομάδα του.

Η πρώτη επαφή με τον Ντάνιελ Πράνιτς έγινε πριν από λίγες ημέρες και από την πλευρά του Παναθηναϊκού επισημάνθηκε ότι μπορεί να υπάρξουν ουσιαστικές συζητήσεις μετά τα πλέι οφ αλλά μόνο εάν αποδεχθεί ρόλο αναπληρωματικού και με απολαβές κάτω από τα μισά που παίρνει τώρα ο Κροάτης (300 χιλ. ευρώ καθαρά).

Για τον Μλάντεν Πέτριτς, ο Στραματσόνι έχει εισηγηθεί την παραμονή του Κροάτη επιθετικού για ένα ακόμη χρόνο στον Παναθηναϊκό, εκτιμώντας ότι μπορεί να βοηθήσει στο ροτέισον και ξεκαθαρίζοντας ότι τον υπολογίζει για εναλλακτική επιλογή. Ο Πέτριτς έχει στο μυαλό του να κρεμάσει τα παπούτσια του αλλά δείχνει ανοιχτός να το συζητήσει, παρότι οικονομικά γνωρίσει ότι θα έχει μείωση κοντά στο 50% (λαμβάνει επίσης 300 χιλ. ευρώ).

Για τον Στέφανο Κοτσόλη, ο Ιταλός προπονητής εκτιμά ότι αποτελεί θετική επιρροή για τα αποδυτήρια της ομάδας και έχει εισηγηθεί την παραμονή του για έναν ακόμη χρόνο, όχι όμως ως δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας. Στην πρώτη επαφή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ο Κοτσόλης έδειξε την εντύπωση ότι επιθυμεί να έχει περισσότερο χρόνο και πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα από τη στιγμή που αισθάνεται καλά, άρα το θέμα της παραμονής του θεωρείται δύσκολο αλλά ακόμα ανοιχτό.

Αναφορικά με τους Μάικλ Εσιέν και Γενς Βέμερ, ο Γερμανός δεξιός μπακ βρίσκεται ως γνωστόν σε καραντίνα από τον περασμένο χειμώνα και έκτοτε δεν έχει βρεθεί λύση για την αποδέσμευσή του, ωστόσο στην παρούσα φάση γίνονται νέες επαφές για κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας και λογικά το καλοκαίρι θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν.

Στο θέμα του Εσιέν είναι σαφές ότι απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί εξαιτίας του ύψους του συμβολαίου του κάτι που κατέδειξε άλλωστε και η πρόσφατη επαφή με τον μάνατζέρ του που ήδη ψάχνεται σε διάφορα μέρη του εξωτερικού για το μέλλον του πελάτη του. Άλλωστε έχει καταστεί σαφές ότι τη νέα σεζόν δεν θα ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα