Ποιοι μαθητές θα επηρεαστούν από τις αλλαγές εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

Διευκρινίσεις για το ποιοι μαθητές θα επηρεαστούν από τις αλλαγές εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ έδωσε ο Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ που τόνισε πως “δεν χρειάζονται μαγκιές στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων”.

“Τo σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εγγενώς, παιδαγωγικά δεν λειτουργεί” σημείωσε αρχικά ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπογράμμισε πως το υπάρχον σύστημα είναι αδιάβλητο αλλά έχει αδυναμίες και ζήτησε συναίνεση για τη διαμόρφωση ενός συστήματος που, όπως είπε, αδικεί τον άριστο, ο οποίος δεν μπαίνει στην σχολή που θέλει λόγω ενός μορίου ή που δεν ευνοεί την αποστήθιση.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι στόχος είναι να προωθηθεί ένα σχέδιο σε ορίζοντα τριετίας και η διαμόρφωση ενός μικτού συστήματος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, αποκλείοντας την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις. Τέλος, ανέφερε ότι φέτος υπήρξε αύξηση 5% στον προϋπολογισμό για την Παιδεία και σημείωσε ότι «είναι ανάγκη να αποκτήσουμε μια νέα κανονικότητα στην εκπαίδευση».

Πρόκειται για ένα σχέδιο τριετίας από το οποίο θα επηρεαστούν τα παιδιά που σήμερα πάνε στην Γ Γυμνασίου. «Εμείς λέμε ότι θα επεξεργαστούμε ένα σχέδιο τουλάχιστον τριετίας και για να το ολοκληρώσουμε θα κάνουμε συντηρητικά βήματα. Δεν χρειάζονται μαγκιές» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας απευθύνοντας έκκληση για ευρεία συναίνεση.

Αναφερόμενος στα φροντιστήρια είπε ότι ιστορικά μαζί με την παραπαιδεία έχουν παίξει θετικό ρόλο «σε έναν ιδιομόρφο χαρακτήρα που είχε ταξική κινητικότητα». «Ήσουν σε ένα χωριό και πήγαινες τελευταία χρονιά στο φροντιστήριο και το φροντιστήριο έπαιζε ένα εξισωτικό ρόλο ανάμεσα στο κακό σχολείο και την είσοδο στα ΑΕΙ αλλά αυτό έχει αλλάξει πλέον» εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα