Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 60

“Παράθυρα” , που κρύβονται μέσα από τους ασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν και ισχύουν από τον Ιούλιο του 2010 και τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι ως το 2022,  για σύνταξη πριν από τα 60 έτη έχουν 35 κατηγορίες ασφαλισμένων από όλα τα Ταμεία.

Ειδικότερα, σύνταξη από 58 ως 60 ετών κλειδώνουν 35 κατηγορίες ασφαλισμένων από όλα τα ταμεία με τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας που ισχύουν μεν από τον Αύγουστο του 2015 αλλά κρύβουν και πολλά παράθυρα μέσα από τους ασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν και ισχύουν από τον Ιούλιο του 2010 και τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι ως το 2022.

Τα παράθυρα αυτά αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος με επίσημους πίνακες και παραδείγματα για 35 κατηγορίες ασφαλισμένων σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ειδικά ταμεία, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, άνδρες και γυναίκες, γονείς με ανήλικα ή με ανάπηρα παιδιά, συζύγους αναπήρων, ασφαλισμένους στα βαρέα, αλλά και για ανέργους που δεν έχουν τις 100 ημέρες ανά έτος στην πενταετία για τη μειωμένη σύνταξη.

Επίσης, τη δυνατότητα για σύνταξη στα 57 και 58,6 έτη με τα νέα όρια ηλικίας έχει το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου για 20 τουλάχιστον κατηγορίες ασφαλισμένων, τόσο πολιτικών υπαλλήλων όσο και στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών, αστυνομικών.

Οι νέες ηλικίες συνταξιοδότησης ισχύουν για όσους συμπληρώνουν από το 50ό έτος και άνω, στο διάστημα από 19 Αυγούστου 2015 έως το 2022.

Καθοριστική παράμετρος είναι τα χρόνια εργασίας που έχουν ή μπορούν να εξαγοράσουν γιατί έτσι θεμελιώνουν πιο γρήγορα δικαίωμα συνταξιοδότησης και αποφεύγουν μεγαλύτερη αύξηση στο όριο ηλικίας.

Τα κλειδιά του νόμου για 35 κατηγορίες που βγάζουν σύνταξη από 58,6 ετών αντί 62 ή 67!

Το κλειδί στα νέα όρια ηλικίας, που οδηγούν σε σύνταξη πριν τα 58,6 αντί των 62 ή 67 είναι τα έτη ασφάλισης, καθώς -όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου- όσο περισσότερα είναι τα έτη εργασίας τόσο μικρότερη θα είναι και η επιβάρυνση του ορίου συνταξιοδότησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα