Ποιος θα πάρει αυτή την κούπα;

Το μεγάλο αουτσάιντερ είναι η Μονακό. Είναι όμως και η πιο απρόβλεπτη επιθετικά ομάδα που έχει μείνει στη διοργάνωση. Η πιο νεανική, η πιο φρέσκια. Παίζει με θράσος και άγνοια κινδύνου, δεν στέκεται σε τακτικές προσεγγίσεις, απλά βγάζει στο χορτάρι το «ωμό» της ταλέντο και το συνδυάζει με την επάρκεια οξυγόνου στα πνευμόνια των αθλητών της! Με τρία γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι πρέπει να της βάλεις… τέσσερα για να την διώξεις από τη διοργάνωση.

Οπότε, η Μονακό είναι η χειρότερη δυνατή κλήρωση για την Ατλέτικο, τουλάχιστον βάσει μελέτης των ψυχρών στατιστικών αποδόσεων των τεσσάρων ημι-φιναλίστ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μοναδική περίπτωση ομάδας. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει αφουγκραστεί την ιδιοσυγκρασία του συγκεκριμένου συλλόγου λες και γεννήθηκε στο Ιμπεριάλ, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Οι «εργάτες» ποδοσφαιριστές του βουτάνε στις όχθες της αυτοθυσίας σε κάθε σημαντικό αγώνα και εκείνος τους γεμίζει ενέργεια με τις κινήσεις του από τον πάγκο. Ο κόσμος της Ατλέτικο βίωσε δύο εφιαλτικούς τελικούς Champions League και η ομάδα παίζει σαν να χρωστάει κάτι στο λαό της. Μεγάλη κινητήρια δύναμη αυτή η θέληση, αυτό το δέσιμο παικτών-προπονητή-φιλάθλων και καθόλου τυχαία δεν είναι πάλι εδώ οι «ροχιμπλάνκος»!

Μήπως χρωστάει όμως κάτι ο «Θεός του ποδοσφαίρου» και στη Γιουβέντους του Τζιανλουίτζι Μπουφόν; Όχι απαραίτητα, ο Ιταλός «κέρβερος» έχει κατακτήσει Μουντιάλ και ένα σωρό τίτλους και δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει υπερσυλλέκτης τροπαίων μόνο και μόνο επειδή είναι ο κορυφαίος. Η Γιουβέντους, όμως, ως κλαμπ που σέβεται τον εαυτό του, ως ποδοσφαιρικός οργανισμός που μάχεται πάντα για κάθε τίτλο, πρέπει να διορθώσει το λυπητερό 2/8 που έχει στους τελικούς των Κυπέλλων Πρωταθλητριών. Είναι η πιο «δεμένη» ομάδα και η πιο ικανή στο να περιορίσει τον αντίπαλο και έχει την ευχή μας!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, αλλά μπορεί εύκολα να σηκώσει ξανά την κούπα. Διαθέτει μία άνεση στο παιχνίδι της, ένα ανεπτυγμένο «υπερεγώ» που την καθιστά φαβορί. Ο Ρονάλντο είναι ασταμάτητος και από τη στιγμή που τροφοδοτείται σωστά και δεν υποχρεώνεται να καταναλώνει ενέργεια στη δημιουργία παιχνιδιού, γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος. Η «Βασίλισσα» θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει δύο σερί Πρωταθλητριών μετά τη Μίλαν (1989 και 1990).

Προβλέψεις:

Από το ζευγάρι Ρεάλ-Ατλέτικο θα περάσει η Ατλέτικο

Από το ζευγάρι Ρεάλ-Γιουβέντους θα περάσει η Γιουβέντους

Από το ζευγάρι Ρεάλ-Μονακό θα περάσει η Ρεάλ

Από το ζευγάρι Ατλέτικο-Γιουβέντους θα περάσει η Γιουβέντους

Από το ζευγάρι Ατλέτικο-Μονακό θα περάσει η Ατλέτικο

Από το ζευγάρι Γιουβέντους-Μονακό θα περάσει η Γιουβέντους

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα