Ποιους υπουργούς στοχοποιεί η ΝΔ

Οι δημοσκοπήσεις έχουν επιβαρύνει το κλίμα στη ΝΔ κι έχουν δώσει το έναυσμα στους αμφισβητίες για την τελική αντεπίθεση που θα ανατρέψει την ηγεσία του κόμματος.
Όμως από την πλευρά της και η ηγετική ομάδα στη Συγγρού κάνει τα κουμάντα της. Έτσι έχει ξεκινήσει προσπάθεια να αναστρέψει το δυσμενές κλίμα. Οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αφενός οι περιοδείες του σε όλα την Ελλάδα και οι ομιλίες στο δρόμο προς την Εθνική Συνδιάσκεψη αφετέρου την ολομέτωπη επίθεση και κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 ημέρες διακυβέρνησης. Στο πίσω μέρος του μυαλού του Αντώνη Σαμαρά υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.
• Είτε να υπάρξει μια συμφωνία που η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή, αλλά θα είναι επαχθέστερη από το email Χαρδούβελη , είτε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες που εξυπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπερβεί τα εσωκομματικά του προβλήματα.
Προς το παρών η ΝΔ τηρεί στάση αναμονής παρά τις αντίθετες απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της για την στήριξη ή μη της συμφωνίας και ξεδιπλώνει την δεύτερη μεγάλη πρωτοβουλία της. Με επικεφαλής τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κορυφώνει την επίθεσή της στον ΣΥΡΙΖΑ για τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης στοχοποιώντας συγκεκριμένα πρόσωπα όπως αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Βούτση, του Πάνου Σκουρλέτη και βέβαια του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Γνωστός ο τρόπος
Ο τρόπος επίθεσης παλιός και δοκιμασμένος , αρκούν οι αντιφατικές δηλώσεις των ανωτέρω , λένε από την Συγγρού , για να αντιληφθούν οι πολίτες τα ψέματα και τις ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί το τελευταίο τετράμηνο. Πιο συγκεκριμένη θα γίνει η επίθεση στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αφού στη Συγγρού έχουν ήδη βρει όλα εκείνα τα οικονομικά μεγέθη ( δείκτης ανάπτυξης, ανεργία, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, έλλειμμα γενικής κυβέρνησης, δημόσιες δαπάνες) που αποδεικνύουν ότι η οικονομία μπήκε σε ύφεση τους μήνες που κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα απανωτές είναι οι συσκέψεις των τομεαρχών του κόμματος και για τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, προεξάρχοντος αυτού της δημόσιας ασφάλειας και του μεταναστευτικού όπου τις επόμενες ημέρες θα ξεδιπλωθεί από πλευράς ΝΔ μια ακόμη επίθεση. Σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της ΝΔ βρίσκονται ακόμη οι προσλήψεις στο δημόσιο, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τα θέματα της ενέργειας αλλά και της εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα